Vacature Projectmanager Logistics Valley Regio Nijmegen

Vacature Projectmanager Logistics Valley Regio Nijmegen
Datum ingang functie
1 april  2023
 
Functietitel
Projectmanager Logistics Valley Regio Nijmegen

Werkgebied
Regio Nijmegen

Beschrijving Logistics Valley Regio Nijmegen
Logistics Valley Regio Nijmegen is een stichting die samen met de twee collega logistieke hotspots Logistics Valley Liemers Achterhoek en Logistics Valley Rivierenland deel uitmaakt van het Gelderse ‘Logistics Valley’. Logistics Valley wordt voor een belangrijk deel gefinancierd door de provincie Gelderland.
 

Onze organisatie bestaat sinds januari 2013 en heeft als doelstelling het stimuleren van de economische en logistieke ontwikkeling van de regio Nijmegen en (het doen) uitvoeren van alle activiteiten die daarvoor nodig zijn. Het is een ondernemers gedreven organisatie, de projecten worden door en voor ondernemers uitgevoerd. Verder door de volgende activiteiten:
  • het versterken van de onderlinge samenwerking tussen de drie hotspots, maar ook met de overheid en kennisinstellingen die relevant zijn voor het logistieke bedrijfsleven (triple helix);
  • het delen van kennis op operationeel, tactisch en strategisch niveau, waarbij thema's als duurzaamheid, innovatie, markt en business-development, digitalisering en robotisering, fysieke bedrijfsomgeving (infrastructuur e.d.) en arbeidsmarkt de revue passeren. Dit niet alleen beleidsmatig, maar ook in projecten of daily business;
  • het vieren van successen, met als doel het imago van de sector te verbeteren, en personele instroom op allerlei niveaus te borgen.
 
Functiebeschrijving
We zijn op zoek naar een ervaren projectmanager met kennis van het (regionale) logistieke werkveld die in staat is om de activiteiten van Logistics Valley in het algemeen en Logistics Valley regio Nijmegen in het bijzonder, naar een next level te brengen. Je bent iemand met natuurlijk gezag, en je spreekt even gemakkelijk met ondernemers, beleidsmedewerkers als docenten en onderzoekers. Je geeft vorm en inhoud aan het huidige jaarplan, dat deel uitmaakt van het meerjarenbeleidsplan DOOR van Logistics Valley, maar je denkt ook mee over de inhoud van de nieuwe plannen voor de beleidsperiode na 2023.
 
De werkzaamheden zijn onder te verdelen in drie categorieën.
  1. Werkzaamheden met betrekking tot ondernemers gedreven projecten die bijdragen aan het oplossen van vragen van morgen, maar ook zeker van overmorgen. Je haalt die vraagstukken op bij ondernemers, schrijft de projectplannen en coördineert de uitvoering van de projecten. Dit kan ook in samenwerking met kennisinstellingen en/of andere stakeholders gebeuren. Als projectmanager ben je voorzitter van werkgroepen en ondersteun je dus de bedrijven bij de aanvraag, uitvoering en afronding van  projecten.
  2. Werkzaamheden t.a.v. het onderhouden van de contacten van het huidige netwerk en het uitbreiden van het netwerk. Denk aan het organiseren van themabijeenkomsten, de periodieke ontbijtbijeenkomsten, en wethouders bijeenkomsten. Je vertegenwoordigt Logistics Valley Regio Nijmegen bij relevante bijeenkomsten van diverse gremia in de regio. Je woont de regisseursbijeenkomsten bij samen met de collega’s van de twee andere hotspots binnen Logistics Valley en onderhoudt de contacten met de gemeentelijke en provinciale overheden, kennisinstellingen en brancheorganisaties etc.
  3. Bedrijfsmatige werkzaamheden zoals het voorbereiden van de bestuursvergaderingen en het uitvoeren van de genomen besluiten, het voeren van de financiële administratie en het voorbereiden van de begrotingen en jaarrapportages naar subsidiegevers, het aansturen van de office manager, zorgdragen voor totstandkoming van de periodieke nieuwsbrieven.

Profiel
Logistics Valley Regio Nijmegen heeft haar pioniersfase gehad en de laatste jaren de organisatiefase. Het doel is voort te bouwen op de huidige structuur en steeds verder te professionaliseren.
Welke kenmerken heb je als projectmanager nodig om hieraan te kunnen werken?
 
  •  
  • Je hebt een relevant netwerk in de transport en logistieke sector;
  • Je hebt aantoonbare ervaring in projectmanagement binnen een soortgelijke functie;
  • Je bent een enthousiaste en inspirerende persoonlijkheid en bent in staat om zowel, strategisch, tactisch als operationeel te handelen en te communiceren;
  • Je beschikt over een groot organiserend vermogen en je bent in staat mensen aan je te binden;
  • Je bent politiek sensitief en kunt zowel op de voor- als achtergrond opereren;
  • Je houdt van flexibele werktijden, bent ondernemend, ziet en pakt kansen en weet deze succesvol om te zetten naar klinkende resultaten. Indien sprake is van bijvoorbeeld twee dagen per week, kunnen die uren op diverse weekdagen vallen, vanwege afspraken c.q. bijeenkomsten met derden. De projectmanager is normaliter niet meer afhankelijk van een full time baan elders.Je bent gewend om te werken met MS Officepakket,
  • Je bent handig met social media en weet op een juiste manier communicatie uitingen voor je te laten werken.

Aanbod
Logistics Valley Regio Nijmegen kent een enthousiast bestuur dat momenteel bestaat uit zeven bestuursleden en twee ambassadeurs, zijnde vertegenwoordigers van het logistieke bedrijfsleven, onderwijs en overheden. We hebben vanaf 2013 een fantastisch netwerk opgebouwd in de regio Nijmegen en hebben de logistieke sector op diverse manieren zichtbaar gemaakt.
Als projectmanager ben je voor minimaal 1,5 tot 2 dag(en) per week beschikbaar. Je voert de door het bestuur gemandateerde werkzaamheden zelfstandig uit en legt verantwoording af aan het dagelijks bestuur. Je voert de werkzaamheden uit als zelfstandige op basis van een overeenkomst van opdracht voor ten minste twee jaren, binnen een taakstellend budget, waarbij de reiskosten tot 50 kilometer zijn meegenomen. Daarna kunnen reiskosten gedeclareerd worden.
 
Heb je interesse in deze boeiende en dynamische functie, mail dan je CV met een korte motivatie voor 1 maart 2023 naar het secretariaat van Logistics Valley Regio Nijmegen, info@logisticsvalley-regionijmegen.nl. Wil je meer informatie over de inhoud van de functie, neem dan contact op met Ben Hendriks, ben@logisticsvalley-regionijmegen.nl.
 
Voor meer informatie over Logistics Valley Regio Nijmegen, zie onze website, www.logisticsvalley.nl/regionijmegen