Rivierenlands platform voor werk in de logistiek

Rivierenlands platform voor werk in de logistiek
Indelogistiekrivierenland.nl is de nieuwe website die werkzoekenden -jong of oud- op weg helpt naar een baan in de Rivierenlandse logistiek. De site is inmiddels live en is ook te bezoeken via een app, een facebookpagina, Twitter en Instagram.
De logistieke sector heeft mensen nodig, Logistics Valley Rivierenland besloot de bedrijven te helpen door de site te bouwen en te zorgen voor de persoonlijke begeleiding van werkzoekenden. Op de site kun je middels filmpjes kennismaken met de 10 meest voorkomende beroepen in logistiek en transport, er staan vacatures op en stages, maar hij biedt ook individuele begeleiding.
 
Wie zich aanmeldt krijgt een kennismakingsgesprek en wordt vervolgens op weg geholpen naar een nieuwe baan. Logistics Valley zorgt ervoor dat er mensen klaarzitten.
De werkzoekende krijgt vacatures toegestuurd, wordt geholpen met solliciteren of het maken van een CV en gewezen op mooie kansen in de sector.
 
Het is dus niet zomaar een werkwebsite, Logistics Valley betrekt zijn partnerbedrijven in de streek, die bijvoorbeeld informatie en vacatures leveren, en stages bekendmaken. Het is de bedoeling dat dit platform een belangrijke rol gaat spelen bij het vinden van meer en nieuwe werknemers.
 
Het gaat om allerlei beroepen: van magazijnmedewerker of retourenmedewerker tot planner, en van teamleider tot chauffeur, logistiek manager of operator.
 
Logistics Valley heeft een nauwe band met Werkzaak Rivierenland voor dit project. De realisatie kwam mede tot stand met ROC Rivor en fondsen van Provincie Gelderland. De logistieke sector is een van de grootste werkgevers in de Rivierenlandse economie en wordt door de samenwerkende gemeenten -eveneens partners van Logistics Valley- in beleidsbepaling genoemd als een van de speerpunten van ontwikkeling in de streek.