Logistiek gaat naar de basisschool

Logistiek gaat naar de basisschool
“Fijn dat het werkveld naar onze school komt, dat zou best vaker mogen gebeuren.” De Logistieke Roadshow Kids draaide vanaf 15 april een week in Rivierenland. Basisscholen maakten zo kennis met logistiek en transport.

Op het schoolplein worden tenten, puzzels, vragen en vooral doe-dingen uitgestald. In kleine groepen gaan de kinderen langs de opdrachten. Tevoren zijn ze in een tot bioscoop omgetoverde bakwagen door Youtuber Furtjuh op weg gestuurd: alleen met logistiek, planning en transport kan zijn bestelde kleding op tijd bij hem zijn om een meet and greet te doen. Kinderen: help!
De scholen in het rivierengebied blijken tevreden over het aanbod. Juf Mirjam van de Clausschool in Tiel stelt: “Er komen veel voorstellingen op school, maar dit is heel anders: ze hoeven niet te wachten en te luisteren, maar kunnen puzzels en opdrachten zelf oplossen. Dat spreekt deze leeftijdsgroep aan. Mijn klas is best fanatiek, zie ik nu. Heel leuk.”

De kinderen blijken de puzzels en bestelopdrachten snel uit te voeren. Elke klas die aan de Roadshow meedoet, krijgt een tijdswaardering. Daarmee vallen aan het eind van de Roadshow prijzen te verdienen. Bovendien krijgen ze allemaal een kaartje met een QR-code: daarmee kunnen ze bij een bedrijf met de hele klas een kijkje komen nemen als de school dat goed vindt.

Overigens: in oktober draait er weer een Logistiek Roadshow op rivierenlandse middelbare scholen.