Innovatieversneller beschikbaar in Rivierenland

Innovatieversneller beschikbaar in Rivierenland
De Innovatieversneller Rivierenland 2023, een programma dat bedrijven helpt milieubewust te innoveren, is begonnen. Het programma biedt gratis workshops en adviezen van experts en wordt ondersteund door RES FruitDelta Rivierenland.
  
Doel is innovatie op gebied van energietransitie, circulariteit en duurzaamheid in onze regio te versnellen. Het is bestemd voor zowel starters en opschalers, als initiatieven die aan financiering toe zijn en bedrijven die vooral willen samenwerken in de keten.
Kennismaken en vragen stellen kan tijdens een bijeenkomst vrijdag 31 maart in Rivierenland, die om 10.30 uur begint. Voor de locatie en direct contact caroline.beelen@yesandmore.co
De Regionale Energiestrategie (RES) is een beleidsdoel van de regiogemeenten om tot een duurzame energievoorziening te komen op basis van besparing, duurzaam opgewekte  elektriciteit en warmte.
Izipack
Voorbeeld van het resultaat van de innovatieversneller is een landelijk netwerk van pakketbezorging op een zeer milieuvriendelijke manier. EVAnet Izipack, oorspronkelijk alleen in Noord-Holland actief, heeft nu een netwerk van 27 stadshubs voor pakketten. Daaronder een alliantie met de Nijmeegse fietskoerier Velocity. Doel is de pakketkluizen die overal waar veel mensen komen, bus- en treinstations, verder over het land te plaatsen. Pakketten kunnen met een telefooncode worden opgehaald uit die kluizen.  Resultaat is een veel milieuvriendelijkere ‘last mile’. Ook in de financiering was er toegang tot hulp.
Expertise
Mick Walvisch deed met EVAnet mee aan de Noordhollandse Innovatieversneller. “Wat mij keer op keer heeft geholpen is de beschikbaarheid van de juiste expertise. Er gaan deuren voor je open die je zelf (nog) niet kan openen. Je komt ook veel sneller tot inzichten. In een programma kun je makkelijker fouten maken die in de praktijk veel lastigere gevolgen zouden hebben. Het kost je minder tijd en geld, je weet sneller of je succes hebt en het is ook echt een boost voor je motivatie. En als deelnemers samen ontdekken wat er kan is vooral veel leuker dan in je eentje.”