De logistieke sector laat zich zien met de Roadshow

De logistieke sector laat zich zien met de Roadshow
De Logistieke Roadshow die door Rivierenland toerde werd begeleid door Nikki van der Burgt, docent op ROC Rivor. “Het is de kans je als opleider te laten zien aan scholieren.”
“We werken als ROC samen met de logistieke sector en andere onderwijsinstellingen om de Roadshow tot een succes te maken. Ik krijg de kans er een hele week bij te zijn, de goody-bags met informatie over opleidingen logistiek en transport te delen en waar nodig mee te helpen. Het is voor ROC een belangrijk moment: veel scholieren weten niet dat die opleidingen bestaan, of kennen de vacaturewebsite In de Logistiek Gelderland niet die ook veel opleiders vermeldt.” Onlangs besloot ROC Rivor de site actief te gaan aanbieden aan zijn leerlingen.
De roadshow zelf biedt een goed beeld van de sector, vindt Van der Burgt. “Je ziet de diversiteit aan beroepen, en daar gaat het om bij leerlingen die nog keuzes moeten maken. Na de masterclasses op de zes deelnemende scholen volgde het bezoek van de Roadshow. Maar ook na de week in Rivierenland gaat de informatie door: inmiddels hebben 15 Rivierenlandse bedrijven zich gemeld om gastheer te zijn voor excursies en bedrijfsbezoeken. “Dit is een mooie manier om samen met de scholen te helpen bij de voorbereiding op de beroepskeuze.”

Informatie over bedrijfsbezoeken: nathalie@logisticsvalley-rivierenland.nl