A.L.P. Opleidingen ontzorgt écht

A.L.P. Opleidingen ontzorgt écht
A.L.P. Opleidingen in Culemborg staat voor korte lijnen en een directe aanpak van de klantverzoeken, vertellen Janine Straatman en Kayleigh van der Zandt, samen verantwoordelijk voor de klantcontacten en de inhoud van cursussen en opleidingen.
“En we staan voor de uitstraling die we met onze opleidingen willen bieden. We hebben daar in de opbouw van A.L.P. Opleidingen goed over nagedacht en ideeën concreet gemaakt. A.L.P. Opleidingen komt van oorsprong uit Almere en is nu gevestigd in Weesp en sinds 3 jaar in Culemborg. A.L.P. Flex levert logistiek personeel op uitzendbasis en bestaat al veel langer. Zo bestrijken we Noord- en Midden-Nederland. A.L.P. Opleidingen heeft 425 actieve klanten en is als opleider te vinden op In de Logistiek Gelderland en partner van Logistics Valley Rivierenland.
Het bedrijf biedt opleidingen en herhaal-opleidingen voor gebruik van interne transportmiddelen (logistiek) , veiligheid (gevaarlijke stoffen, tankers en BHV) en transport (Code 95). De opleidingen worden zelf ontwikkeld. “We snijden de opleidingen ook toe op de klant, want de docenten gaan er vaak in company trainen. Dat scheelt reistijd en je bent je medewerker niet een hele dag kwijt. Bovendien is het in de werkomgeving, wat de praktische invalshoek vergroot. In company trainen geeft direct contact, we hebben wel e-learnings, maar die hebben niet onze voorkeur. Je bent in een leslokaal ook geconcentreerder bezig dan in een thuissituatie. Het valt voor ons allemaal onder het ontzorgen van de ondernemer. We nemen veel administratie weg, dat is makkelijk voor de klant en wij nemen toch al -beperkte- gegevens op van de cursisten. Wij weten zo wanneer er een herhaalopleiding nodig is, of een certificaat verloopt. Maar we zorgen ook voor aanvragen van subsidies wanneer dat mogelijk is en regelen allerlei officiële registraties.”
Waar sommige opleidingen in een paar uur kunnen worden gedaan, zijn er ook die een hele dag vergen, opleiding voor rijden met gevaarlijke stoffen bijvoorbeeld. “Wanneer je dan op een plek samenkomt, houd je ook de kosten in de hand. Een truck voor praktijkoefening is immers kostbaar. In alles zorgen we ervoor dat het leuk én leerzaam is. We willen kwaliteit bieden, terwijl we qua prijs op gemiddeld zitten. Voor die prijs leveren we écht ontzorging. We hebben op kantoor natuurlijk administratieve ondersteuning, maar de ondernemers praten altijd met een van ons twee, ook dat maakt het gemakkelijk, steeds dezelfde contactpersoon hebben. Voor onze kandidaten doen we af en toe ook iets leuks, samen met een transportbedrijf verzorgen we op de Dag van de Chauffeur een drive-thru in december.”