Cultuur

Cultuur

Gelderland is cultuur

Festivals, concerten, dans, musea, kastelen en historische binnensteden – wie van cultuur houdt, houdt van Gelderland. En ook voor nieuwe culturele initiatieven is er volop ruimte. 


Historie
Eeuwen lang was het hertogdom Gelderland een politiek machtsblok in Noordwest-Europa om rekening mee te houden. Edelen lieten hier grandioze kastelen bouwen, die we nog altijd kunnen bewonderen. En die ons nog altijd bijzondere verhalen te vertellen hebben. Zoals het Kasteel Doornenburg, Kasteel Ruurlo, Slot Loevestein en de kastelen van Wijchen, Middachten, Ammersoyen en Cannenburgh – om er maar een paar te noemen. Lees meer over deze bijzondere staaltjes van geschiedenis

Musea

Ook wie graag een dag door een museum ‘zwerft’ is in Gelderland niet snel ‘uitgezworven’. Met musea als Het Valkhof in Nijmegen, Het Openluchtmuseum in Arnhem, het bijzondere Afrikamuseum in Berg en Dal, Het Flipjemuseum in Tiel, het Kröller-Müller museum met al z’n Van Goghs, het Airborne, Villa Mondriaan en het MORE in Ruurlo is er voor iedere smaak  en voor jong én ouder veel te ontdekken. Nog veel meer mogelijkheden vindt u hier:

Website


De Gelderse Hanzesteden

Door slim samen te werken, probeerden handelaren en steden in de middeleeuwen hun handel te beschermen en uit te breiden. De Hanzeverbonden leidden tot grote welvaart en bloeiende steden. In de oude Hanzesteden Doesburg, Elburg, Zutphen, Harderwijk en Hattem is deze rijke geschiedenis nog altijd terug te vinden. Lees het verhaal:

Website

 

Ruimte voor nieuwe initiatieven

Ook voor nieuwe culturele initiatieven zijn er volop mogelijkheden in Gelderland.  Draag bij aan het bloeiende culturele klimaat in Gelderland. Hier vindt u meer informatie over subsidieregelingen. 

Website