Project Zero Emissie vrachtwagen 2021-2022

Project Zero Emissie vrachtwagen 2021-2022
Onderzoek onder ondernemers laat zien dat de drempel om tot aanschaf van een Zero Emissie voertuig over te gaan, te hoog ligt door ontbrekende (ervarings)cijfers en een hoge aanschafwaarde. Voor ons reden om maximaal in te zetten op een demoproject, waarbij ondernemers zelf ervaring op kunnen doen met een ZE vrachtwagen.  

Samen met Rensa Familiy Company hebben we vorm gegeven aan het project ZE Vrachtwagen door een consortium te formeren van ondernemers in de regio die de stap naar duurzamer transport, nú willen zetten.

Uitgangspunt van dit demoproject is een door Renault geproduceerde batterij-elektrische vrachtwagen. Een eerste demowagen is al bij Rensa ingezet als demotruck. De opgedane kennis en ervaring is gedeeld, en aangevuld met wensen vanuit het consortium. Renault werkt nu aan een tweede demowagen die is opgebouwd aan de hand van de gewenste specificaties. Deze wagen komt zomer 2021 beschikbaar voor het consortium.  De deelnemende bedrijven gaan de vrachtwagen inzetten in de dagelijkse operatie. De opgedane kennis, ervaring en impact op de eigen organisatie, wordt met elkaar en met fabrikant Renault gedeeld. 
 
Het consortium bestaat uit  8 ondernemers uit Liemers en Achterhoek. De ondernemers houden zich actief bezig met de energietransitie en zetten in op hetgeen nu beschikbaar is voor de markt. Zij willen dit niet alleen doen, maar met collega-ondernemers om kennis en ervaring te delen. Logistics Valley heeft de vraag van deze ondernemers opgepakt en hun krachten gebundeld.  De deelnemende partijen zijn: Comans Transportbedrijf Arnhem, Rabelink Logistics Wehl/Zevenaar, Rensa Family Company Didam/Doetinchem, ddstrucking Westervoort, JCL-Logistics Benelux ’s Heerenberg, A. Roemaat Transport Lichtenvoorde, Schotpoort Connect Eerbeek en Visser Duiven.
Het project loopt door tot medio 2022.