Diploma's bij project Extra instroom Logistiekmedewerkers

Diploma's bij project Extra instroom Logistiekmedewerkers
Met dit project is een 12-tal uitkeringsgerechtigden en statushouders opgeleid tot Logistiek medewerker. Het BBL-traject van werken en leren, heeft voor het gros van de deelnemers een baan opgeleverd bij logistiek ondernemers in de Achterhoek.


 
Het project is gestart door de LV-Liemers Achterhoek. Zij signaleerden een groeiend tekort aan arbeidskrachten in de logistiek. Gemeenten meldden een tekort aan werkplekken gericht op arbeidsontwikkeling.

De Logistics Valley startte het project 'Extra instroom logistiekmedewerkers', realiseerde de funding en bracht ondernemers, gemeenten, itkeringsinstanties en het Graafschap College bij elkaar. Medio 2019 is de verkorte opleiding Logistiek Medewerker gestart. Deelnemers waren mensen in een bijstandssituatie en statushouders. De cursisten startten met 12 weken fulltime opleiding bij het Graafschap College. De negen maanden daarna gingen zij nog 1 dag per week naar school. De overige vier dagen leerden zij het vak op de werkvloer.

Dat het project succesvol is geweest voor álle partijen, blijkt uit de start van een tweede traject. Hiervoor zal de regio de Liemers nadrukkelijker worden opgepakt.
IMG_0968JPGIMG_0944JPG