Van Sterkenburg: in de meubelniche

Van Sterkenburg: in de meubelniche
Willian en zijn broer Frank van Sterkenburg leiden het gelijknamige transport- en verhuisbedrijf in Culemborg. “Verhuizen en meubeltransport liggen in dezelfde niche.”

“Het bedrijf is van 1964, toen mijn vader voor zichzelf begon. Hij reed al meubels, Culemborg had veel van die maakindustrie, dus hij dacht: dat kan ik ook voor mezelf. En zoals dat gaat: je huurt ruimte, verhuist naar iets groters, verhuist wéér. Frank en ik hebben het bedrijf in 1993 overgenomen, in 2002 zijn we hier op Pavijen begonnen. We krijgen hier containers met meubels aan uit vele landen en beleveren meubelmagazijnen en groothandels vanaf hier, voornamelijk in Nederland en België. Het is opvallend dat we meer en meer aan particulieren moeten afleveren, in opdracht van de meubelzaken. Die snijden er zo een stap tussenuit, het zelf weer groeperen en leveren aan de eindconsument. We hebben er de afgelopen tijd onze ICT op aangepast, een proces dat bijna gereed is.”
“Voor ons is dat thuis leveren van meubels geen extra ingewikkelde zaak. Wier verhuist heeft kennis van omgaan met die goederen, en zorgen dat er geen beschadigingen aan komen. Wij zijn gewend met aandacht voor de spullen van anderen om te gaan. Van de verhuizingen, elke dag is er eigenlijk wel een, is 95 procent particulier, maar we verhuizen ook bedrijven en hun inventaris.  Meestal in Nederland, maar als het zo uitkomt ook internationaal. We werken met grote kisten die we bij de klant voor hen vullen, in overleg. Onze wagens zijn erop aangepast, de zijkant kan open om er die kisten in te zetten.”
Het bedrijf telt 20 werknemers, er rijden 14 vrachtwagens. “We bieden daarnaast ook opslagruimte voor meubels, we hebben zo’n 9000 vierkante meter, en verhuren boxen aan mensen die tussentijds opslag nodig hebben. Daar was hier in Culemborg vraag naar, we doen dat al tien jaar. We verdelen het werk: we zijn beiden verantwoordelijk voor planning en administratie, maar we werken ook mee in de opslag of nemen verhuizingen op. Niet alle goederen kunnen door de klant veilig worden ingepakt, er zijn dingen die we liever zelf doen. W zijn relatief klein, maar het sociaal contact onder elkaar hier is groot, dat stellen de mensen op prijs, ze blijven lang bij ons. We verwachten van ze dat ze ook meedenken, zelf initiatief tonen, en dat vinden ze fijn. W hebben ook een goede band met ROC Rivor, waar onze stagiaires vandaan komen. Wat wij twee wel missen sinds corona. Is het wegvallen van delen van je netwerk. Daarom ook hebben we besloten partner te worden van Logistics Valley Rivierenland, daar zie je collega’s weer, als is het voorlopig nog even digitaal.”