Topa Tiel nieuwe partner: de 60ste

Topa Tiel nieuwe partner: de 60ste
Topa Bathroom Products, groothandel in badkamermeubels en sanitair voor zakelijke klanten, vestigde zich dit jaar op Kellen in Tiel. Deze logistieke dienstverlener is bovendien de 60ste partner van Logistics Valley Rivierenland.
“We zijn een echt familiebedrijf, voorheen gevestigd in Druten. Hier hebben we 6000 vierkante meter magazijn, en vanaf februari nog 3000 meter erbij. We werken momenteel met 25 mensen, maar groeien sterk”, vertelt Bryan van Ingen, operationeel manager.
“We leveren kwalitatief goede materialen aan zo’n 300 badkamershowrooms en dealers in het hele land. De grote ketens in deze branche bevoorraden we, en ook grote spelers met internetwinkels, zoals sanitairwinkel.nl. Voor onze klanten nemen we de voorraad in huis, want dat willen ze meer en meer. Dagelijks verwerken we honderden orders, soms ook van kleine omvang, want met name badkamerkranen zijn een snel lopend artikel.”
Topa is momenteel bezig het order- en bestelsysteem te automatiseren. “Dat is momenteel onze grootste uitdaging. Klanten willen de status van hun order online kunnen inzien, en weten of er voorraad is. De automatisering moet menskracht vrijmaken die we kunnen steken in de verwachte groei. Want we behouden onze mensen, ze zijn ons te waardevol. Onze branche draait goed, ook de coronaperiode zijn we goed doorgekomen. Badkamers en keukens hebben een andere plek gekregen in de manier waarop we willen leven. Mensen willen daar meer geld aan uitgeven dan een jaar of zes geleden.”
Omdat de vraag meer aan trends onderhevig is, houden de verantwoordelijken voor marketing en research bij Topa vooral beurzen bij, al was dat de afgelopen periode natuurlijk allemaal wat minder mogelijk. Ze houden daarbij ook de keukenbranche in de gaten. Die voorspelt als het ware wat de trend gaat worden, vertelt Van Ingen. “Dat doen onze directeur Herman van de Pavert en mijn broer Andy. Ook de echtgenote van de directeur, Ineke van de Pavert, is nauw betrokken bij Topa. Zij en haar man zijn een jaar of vijftien geleden begonnen, in een pand in Druten. We zijn vanwege de ruimtebehoefte hierheen verhuisd. Hun betrokkenheid tekent ook het karakter van dit bedrijf: het is een familieonderneming. We hebben een ontzettend platte organisatie, met veel ruimte voor eigen initiatief. Iedereen moet bij mij binnen kunnen lopen, de onderlinge sfeer is echt heel goed.” Broer Andy is ook verantwoordelijk voor de inkoop, de directeur is een oom. “We hebben een groot netwerk van leveranciers in heel Europa.”
Topa is de zestigste partner van Logistics Valley. “We vinden de thema’s waarmee Logistics Valley bezig is, aansprekend. Duurzaamheid, innovatie, arbeidsmarkt. Maar ook de modal shift naar water vind ik interessant, daar blijf ik graag van op de hoogte. En je kun netwerken met collega’s uit dezelfde sector, samen aanvliegen van bepaalde thema’s vind ik een prima aanpak. Daarom zijn we partner geworden.”