Snel schakelen en meebewegen

Snel schakelen en meebewegen

Susan Koenders vertelt:

COCON print & fulfilment (Doetinchem)
 

Ik werk nu 28 jaar voor Printing Partners, maar dat voelt helemaal niet zo. Want Printing Partners van toen is een heel ander bedrijf dan nu.  In 2020 is mede daarom onze naam veranderd naar COCON print &fulfilment. Wij kunnen snel schakelen en meebewegen met de markt. We begonnen 30 jaar geleden met het bedrukken van enveloppen.

Nu zijn we totaalpartner in fulfilment en on- en offline communicatie voor klanten over de hele wereld. Van idee tot ontwerp en productie van communicatiemiddelen, van warehousing, orderverwerking, opslag, voorraadbeheer, verzending en (retour)logistiek: wij doen het. En heeft een klant morgen een heel andere vraag? Dan zijn we daar ook heel nieuwsgierig naar.

Zo werken wij

Zo zag ik een paar jaar geleden een berichtje op LinkedIn voorbijkomen van twee enthousiaste jongens. Ze waren naar Bali vertrokken en hadden tijdens een afscheidsfeestje kaartjes met persoonlijke vragen aan hun familie voorgelegd. Dat sloeg  aan en iedereen zei: ‘Daar moeten jullie iets mee doen!’ Via LinkedIn probeerden ze 500 setjes kaarten te verkopen, zodat zij ze écht in productie konden nemen. ‘Dat zou gaaf zijn als relatiegeschenk voor onze klanten’, dacht ik. Dus ik nam contact op. Nu staat er een website, zijn er meerdere variaties op het Vertellis-spel ontwikkeld en vorig jaar hebben we zo’n 100.000 stuks verkocht in verschillende talen. Dát is hoe wij werken.

 

Bijna niemand weet bijvoorbeeld dat Duisburg aan de Zijderoute ligt.

 

Gelderland aan de Zijderoute

Gelderland is een fantastische plek om te ondernemen. Maar dat weet nog niet iedereen. Wij kloppen onszelf hier niet zo op de borst. Terwijl hier prachtige, financieel gezonde bedrijven zijn, met uitdagende banen. In een fijne woonomgeving. Dat kunnen we samen nog veel sterker op de kaart zetten. Iets voor elkaar betekenen begint met elkaar kennen en weten te vinden.

Bijna niemand weet bijvoorbeeld dat Duisburg aan de Zijderoute ligt. Een klant die ook veel uit China importeert, klaagde laatst dat het vervoer zo lang duurt. ‘Maar je kunt je goederen toch ook met de trein laten komen?’ zei ik. Dat is bij veel mensen jammer genoeg nog écht onbekend!

Maatschappelijk en mensvriendelijk ondernemen

In 2016 werden we verkozen tot de meest duurzame leverancier in onze sector. Daar waren we trots op. In alles proberen we respectvol om te gaan met onze omgeving. Onze medewerkers krijgen een dag per jaar ‘vrij’ voor vrijwilligerswerk. Niet via NLDOET, maar op onze eigen manier: mensen melden zich aan, onze receptie verbindt iemand van kantoor, van de logistiek en van de drukkerij met elkaar en die gaan samen op pad. Vorig jaar gingen ze bijvoorbeeld wandelen met ouderen. Toen bleek daar een man bij te zijn, een kunstschilder, die maandenlang niet buiten was geweest en helemaal verdrietig was omdat niemand naar zijn schilderijen keek. Daar brengen onze medewerkers dan verandering in.

 

Ook onze leveranciers zien we als onze partners. We denken met hen mee en we vragen hen met ons mee te denken. Als zij bijvoorbeeld met een vrachtwagen met 33 pallets rijden, vragen we of ze het aantal ook kunnen verdubbelen. Door slim samen te werken en door te plannen. Zo maken we het mét elkaar duurzamer hier in Gelderland…

Voor meer informatie over  COCON print & fulfilment

 

Snel schakelen en meebewegen