Nieuw warehouse Van Doesburg Zaltbommel

Nieuw warehouse Van Doesburg Zaltbommel
Wat is 23.000 vierkante meter groot, gebruikt geen gas en heeft een vogelhotel? Antwoord: het nieuwe warehouse aan de Wildemanweg in Zaltbommel van GD-ITS, regionaal bekender als G. van Doesburg Int. Transport BV.
BREEAM gecertificeerd, opgetrokken uit emissiearme materialen door Intospace, ontwikkelaar van logistiek vastgoed. Van isolatie en eco-vriendelijke maatregelen die een comfortabele en veilige werkplek garanderen tot aan waterbesparende technieken.
René de Kock, manager sales en communicatie: “We kregen kort voor kerst de sleutel en zijn inmiddels al vol in bedrijf. Het was een genot om te zien hoe Intospace als een geoliede machine het logistieke centrum heeft neergezet, Dat beheerst Intospace tot in de perfectie. We gaan dit jaar dan ook terug van acht naar vier hubs ter verhoging van de efficiency, maar vooral om dat we kwaliteit willen blijven leveren. Dat helpt onze klanten, die tot de grote wereldspelers in de productie van zonnepanelen behoren. Net als veel groothandels in dit segment.”

“Het is dit jaar ook niet de bedoeling om hard te groeien, maar kwalitatief gewoon goed onze service te blijven verlenen aan opdrachtgevers.. De vraag naar representatieve logistieke ruimtes  is enorm. Goed georganiseerd, netjes, verzorgd en voorzien van computersystemen die de klant op elk gewenst moment de locatie en status van zijn product melden. Groei zou op zich geen probleem zijn, maar je kunt de operatie momenteel niet meer bemenst krijgen. Dat is, ook volgens onze directie, één van de  grootste items in onze sector voor dit jaar om over na te denken.”

Van Doesburg maakt veel gebruik van de binnenvaart voor containertransport, met als thuishaven Gorinchem. “De last mile doe je per truck, dat moet wel. Of wanneer er snelheid is geboden. Maar aanvoer per container over water ontlast de transportcapaciteit van trucks. Met onze groep gaat het over toch zo’n 10.000 containers per jaar die we in onze vier magazijnen lossen. Met de uitbreiding op De Wildeman in Zaltbommel zijn we in staat om grote(re) operaties te draaien. Binnen is bovendien een entresolvloer ingebouwd van zo’n 3000 vierkante meter waar we kleinere zendingen kunnen klaarmaken of ompakken.”

 “Met de zonnepanelen wordt inmiddels overal hard gewerkt aan het invullen van het klimaatakkoord. De panelen worden steeds efficiënter en de gebruikte techniek heeft zich afgelopen jaren snel doorontwikkeld. De volgende stap in de energietransitie is de opkomst van de batterijen, zodat bedrijven en particulieren stroom kunnen opslaan. Het net is immers te beperkt om als die stroom nog op te nemen. Op dat terrein ligt er nog een zee aan werk voor producten en distributeurs als GD-ITS.”