‘Verbind ook de operationele laag van bedrijven’

‘Verbind ook de operationele laag van bedrijven’

Samenwerken tussen ondernemingen


Hartog en Bikker in Vuren


Wim Delput, directeur van Hartog en Bikker in Vuren, ziet een schone taak liggen voor Logistics Valley Rivierenland: “Belangenbehartiging van de sector transport en logistiek, maar ook gelegenheid tot kennis delen en netwerken. En laat het niet alleen maar over Tiel gaan.”
“De belangenbehartiging zou het vestigingsklimaat en de infrastructuur of de bereikbaarheid van onze bedrijven met openbaar vervoer kunnen aansnijden. Want de mensen die hier werken moeten er wél kunnen komen.”
 

Logistiek Café

Het Logistiek Café vindt hij een goed idee. “Daar moet je tijd voor maken, en dat is wel eens lastig. We zitten als ondernemers in transport heel dicht tegen de operatie aan, je wordt snel door wat anders in beslag genomen. De lijnen zijn kort en de betrokkenheid is groot. We zijn niet voor niets een familiebedrijf. Nog steeds, dat is onze cultuur. Maar in Oss, waar we ook een vestiging hebben, is er bijvoorbeeld een Plannerscafé vanuit het Logistiek Platform Oss, dus wanneer hier een HR-café begint zeg ik: laten we het in elk geval proberen. Een community als Logistics Valley moet niet alleen uit de directielaag bestaan, maar juist ook de mensen uit de operationele laag verbinden.”


Volumetransport

Hartog en Bikker werd in 1931 opgericht, en eind jaren negentig toegevoegd aan de Meeus Groep. Onder eigen naam. “Dat is niet alleen richting klanten belangrijk, ook voor de werknemers, waarvan er velen al heel lang bij ons werken en sterk betrokken zijn. We hebben 350 vaste krachten en daarnaast mensen op uitzendbasis en op contract. Dagelijks rijden er rond 170 wagens, die we in eigen huis onderhouden. We zijn gespecialiseerd in volumetransport, met name op gebied van verpakkingsmiddelen voor de levensmiddelenindustrie, van pallets en fust tot bierflesjes en blikjes.. Daarnaast hebben we de echt logistieke diensten: we hebben warehouses in Vuren, Oss, Zoeterwoude en Den Bosch.” Voor brouwers sorteren we ook hun statiegeldflesjes uit. Automatisch.

Delput ziet de waarde in van samenwerken tussen ondernemingen in de branche. “Daar kun je elkaar alleen maar mee versterken, kennis delen op gebied van arbeidsmarkt of opleidingen. En vergeet vooral de kleinere bedrijven niet. Daar zijn er heel veel van. Ik vind samenwerken wenselijk, maar het is tegelijkertijd ook moeilijk. Er is immers heel veel concurrentie.”