IGEPA Nederland: ‘Samenwerken geeft meer draagvlak’

IGEPA Nederland: ‘Samenwerken geeft meer draagvlak’
“Logistieke bedrijven kampen vaak met dezelfde vraagstukken en uitdagingen. Juist door samen te werken met collega logistieke bedrijven kun je die vraagstukken en uitdagingen sneller en beter oplossen”, vertelt Esther van Soelen, HR-manager bij het Tielse bedrijf.
IGEPA is daarom onlangs partner geworden van Logistics Valley Rivierenland.
“Wij hebben als logistieke bedrijven zó veel gemeen op gebied van economie, duurzaamheid, bereikbaarheid en personeel dat wij meer en beter kunnen samenwerken. Daar zijn wij voor te benaderen. Stel, wij krijgen tien sollicitaties op een chauffeursfunctie dan kunnen wij er maar één aannemen. Degenen die we niet kiezen zijn daarom niet minder. De andere kandidaten zouden op een platform als In de Logistiek Rivierenland hun weg moeten kunnen vinden. Door je eigen vacatures daar te plaatsen. Want het personeelstekort is maar al te actueel. Zo kunnen wij elkaar als branchegenoten versterken. IGEPA Nederland is een totaalleverancier van Paper & Print, Office, Visual Communication en Packaging. In Tiel staan dagelijks ruim 160 enthousiaste en gespecialiseerde medewerkers klaar om ervoor te zorgen dat alles achter de schermen perfect geregeld is. Zij dragen bij aan een gezonde bedrijfsvoering en aan de ontwikkeling van IGEPA Nederland. Betrokkenheid, betrouwbaarheid en nabijheid van de markt zijn voor ons de basis voor succesvolle en langdurige samenwerkingen.”
Van Soelen: “Wij zijn een platte organisatie, met korte lijnen, waarbij wij vooral werken aan wat er mogelijk is met mensen. We leiden ze op of scholen ze om. IGEPA selecteert vooral op eigenschappen als leergierig zijn, aanpakkers en doeners. Het vak kunnen wij je leren. Wie start op de werkvloer kan bijvoorbeeld richting Planning groeien als je dat wilt. Wij zijn gedreven om mensen te laten groeien en te ontwikkelen. Ons bedrijf heeft een breed scala aan mensen. Niet alleen chauffeurs en mensen in het magazijn, maar ook verkoop binnendienst, boekhouding, HR en ICT. Tevens werken wij met mensen die afstand hebben tot de arbeidsmarkt. Want ook wij voelen de druk op de personeelsmarkt. IGEPA heeft altijd plek voor stagiaires, afstudeerprojecten, bbl leerlingen en staan open voor zij-instromers.”