Huisman Transport: logistiek op zijn breedst

Huisman Transport: logistiek op zijn breedst
Huisman Transport in Druten heeft een lange geschiedenis. “De vierde generatie is al aangetreden, we groeien nog steeds”, zegt directeur-eigenaar Harrie Huisman.

Onlangs werd een nieuw warehouse van 5000 m2 in Druten in gebruik genomen. Schuin tegenover het bestaande warehouse, dat 6000 m2 telt.  'Daarin kunnen we nu nog meer opslaan voor onze klanten. We leveren bijvoorbeeld keukens aan particulieren. Die bestaan uit veel onderdelen, kastjes, keukenblad, apparatuur. Die order wordt bij ons verzameld en geleverd.

We monteren geen keukens, dat doen we echter wel bij het bezorgen van meubels bij consumenten. Die meubels pakken we uit, monteren, en nemen de verpakking weer mee. We verzorgen verder veel distributie voor onze klanten, we brengen bouwmarkten verf, maar ook verlichtingsonderdelen, profielen voor de montage van zonnepanelen en verpakkingen. En we zijn de vaste partner en het warehouse voor Tempur, Mline en voor Decupré.”

Voor zijn klanten regelt Huisman ook de retouren, dat hoort ook bij logistiek in de breedste zin zoals hij die ziet.
De combinatie vervoer en montage vergt extra aandacht. “Onze mensen kennen het product, we hebben intern ook een instructiefaciliteit, waar fabrikanten van meubels en matrassen die instructie geven. Ook zuiniger en veilig rijden krijgt aandacht.”
Huisman merkt dat de wens tot milieuvriendelijker opereren steeds meer doordringt in de sector. “We zijn al lang lid van Logistics Valley Regio Nijmegen, daar komen deze aspecten in de gesprekken regelmatig aan de orde. En je krijgt ook van klanten steeds vaker de vraag wat we er aan doen. Zo volg je de ontwikkelingen en vraag je je af hoe je zelf meer aan verduurzaming kunt doen. Dan kijk je bijvoorbeeld naar je wagenpark en kom je al snel op elektrisch rijden. Maar dat is voorlopig nog erg duur, en dat is reden om mee te doen aan het ZE-project van Logistics Valley. Je doet ervaring op en kunt in je eigen praktijk zien hoe het zou passen. Bij de nieuwbouw hebben we de aansluiting voor een laadstation al meegenomen. Het wordt nu klaargemaakt.”
De distributie in Nederland en België verzorgt Huisman met 80 mensen op de loonlijst, drie of vier dagelijkse charters en in de avonden voor lossen en laden bij elkaar 35 scholieren. “We bestaan inmiddels 93 jaar en het is fijn om te zien dat mijn twee zoons inmiddels ook bij het bedrijf zijn betrokken en straks de zaak gaan overnemen. Dat wordt dan de vierde generatie.”