QPO Bemmel: geen uitdaging is te groot

QPO Bemmel: geen uitdaging is te groot
De afkorting QPO is die van het motto van het Korps Mariniers, waar zowel zoon als vader Evers dienden. Qua Patet Orbis, zo wijd de wereld strekt, past naadloos op hun logistieke dienstverlening.

Henk Evers is al lang ondernemer: “Achttien jaar geleden begon ik als eenmanszaak met Evers Logistiek. Vanuit een klein stalletje op de bloemenveiling Bemmel bood ik, samen met wat andere zzp-ers, bezorgdiensten voor bloemen en pakketjes aan. Dat groeide en groeide, we gingen ook pakketten en pallets doen. Na een tijdje had ik ook iemand op kantoor, wat mij weer gelegenheid gaf klanten te bezoeken en nieuwe klanten te werven. Tijd om te ondernemen dus. We breidden de service uit met een afhaal- en afgiftepunt voor klanten aan een balie. Onze naamsbekendheid groeide, we waren in het straatbeeld meer en meer aanwezig, maar tegelijkertijd ook zo kleinschalig dat startende ondernemers ons wilden inschakelen. Vooral beginnende webshops wisten ons te vinden, we bezorgden pakketten lokaal en nationaal, soms ook internationaal. Maar de gewenste doorgroei kwam er niet, ik was op zoek naar een goede partner die met mij de kant op wilde die ik voor het bedrijf zag.”

Die partner verscheen in 2018, toen zoon Ferdy de gewenste kandidaat bleek. Ferdy Evers: “We hebben een nieuwe bedrijfsnaam genomen, QPO, om aan te geven dat geen uitdaging te groot is. Want ons doel was, ook groot transport te gaan aanbieden, open en gesloten, trekker-opleggers, bakwagens, BE-combinaties. Dus waar het bij Evers Logistiek ophield, is QPO het vervolg. Voor bestaande klanten een mooi verlengstuk van de al geboden dienstverlening. Ze kunnen nu bij één vervoerder al hun behoeften aan transport afdekken, van pakket en pallet tot complete vracht.”

De uiteenlopende diensten van QPO lees je af aan de diversiteit in de vrachten. Henk Evers: “We werken voor de gezondheidszorg en transporteren robots, maar ook organen en testmateriaal voor covid. Bij particulieren brengen we keukens, meubels, maar we verzorgen ook de logistiek voor festivals, beurzen en events. Daarnaast machines voor bedrijven, onderdelen voor de industrie of zonnepanelen."
QPO maakt zijn motto waar, vertelt Henk. “In 2020 kregen we de vraag van een klant of we met spoed een onderdeel naar het ziekenhuis in Zell am See in Oostenrijk te brengen. Daar aangekomen bleek er 3,5 meter sneeuw te liggen, waren wegen onbegaanbaar en heeft de chauffeur telefonisch met Ferry samen gepuzzeld om toch nog het doel te bereiken. Dat lukte, en de klant gaf ons een groot compliment.”

De anekdotes zijn legio, maar vader en zoon willen er graag nog eentje kwijt: “We hadden een speciaal transport naar België. De levering ging met een bouwkraan, via het dak, waar de betreffende machine doorheen werd getakeld. Daarna werd oude systeem eruit gehaald en het dak weer gesliten. Dat zijn de ritten die het voor onze chauffeurs ook prachtig maken, geen dag is hetzelfde.” Dat belooft wat in december, wanneer en rit naar Noorwegen op de lijst staat. “We leveren niet alleen de vracht af, maar bieden ook wat wij noemen ‘special services’. Dan helpt de chauffeur ter plaatse een monteur of installateur  met opbouw van een bedrijfsonderdeel. De vraag nar dit soort diensten neemt toe, de bestemmingen zijn veelal internationaal. Het maakt ons eigenlijk wel bijzonder, want we zijn divers in ons aanbod, kunnen snel schakelen en zien iedere aanvraag als een kans. Waar andere vervoerders misschien nee zeggen, gaan wij de uitdaging aan.  We bedenken voor de klant een oplossing. Daarin werken we samen met andere bedrijfen, om het passend te maken.”

De coronacrisis had op het bedrijf van de vader en zoon Evers natuurlijk ook effect. “Het koerierswerk van QPO blijkt best kwetsbaar, daarom is het goed dat we een breed scala aan diensten hebben, en met materieel -dertien vrachtwagens- dat daarop is aangepast. Ons doel is groeien, we denken aan dertig trucks. Maar ook aan het opzetten van een netwerk binnen Nederland, zodat we groupage kunnen regelen. Maar ad hoc optreden moet mogelijk blijven. Dat is onze mariniersachtergrond ook een beetje.”

Q.P.O Logistics - Nijverheidstraat 39B, 6681 LN Bemmel
Tel: 026-3256583, 06-20261516 (24/7)
info@qpologistics.nl
www.everslogistiek.nl
QPO Bemmel: geen uitdaging is te groot