Groot, modern, en tóch een familie

Groot, modern, en tóch een familie

Niet alleen meer de traditionele vervoerder


G. van Doesburg Internationaal Transport

G. van Doesburg Internationaal Transport in Zaltbommel wil best groeien, maar beheerst.

“De wijze waarop we groot zijn gegroeid vasthouden, maar toch meegaan met de tijd.”

Operationeel directeur Harco Burgers en René de Kock, manager sales en communicatie, leggen uit hoe de transformatie nu al een paar jaar aan de gang is. “We zijn als transportpoot een van de vier werkmaatschappijen van de familie Van Doesburg, we vallen zo onder de GD-iTS groep. We zijn niet alleen meer de traditionele vervoerder die iedereen kent. Inmiddels zijn er drie vestigingen, op Schiphol (luchtvracht), hier in Zaltbommel (transport en logistiek), en in Alblasserdam (zeevracht, Rotterdam). Onderhoud aan rollend materieel doen we in eigen garage. We zijn actief in luchtvracht, vervoer over zee, transporteren containers per trein vanuit Italië en met China via de opkomende zijderoute.
 

IT en Data

We zijn druk bezig met het gebruik van IT en data. Kortgeleden hebben we een nieuw warehouse managementsysteem (WMS) in gebruik genomen en zijn continu bezig met de verdere doorontwikkeling van het transport managementsysteem (TMS). In ons nieuwe warehouse managementsysteem zijn veel gegevens ook in te zien door de opdrachtgevers, die we openheid bieden, als onderdeel van de partnership die we met ze willen. De efficiency, kwaliteit en service die we bieden, is alleen met ontwikkelingen in de IT mogelijk. Tegelijkertijd werken we hard aan duurzaamheid, niet alleen met de trucks, die alle Euro6 zijn gecertificeerd, ook in het warehouse, dat onlangs geheel is voorzien van ledverlichting en 3080 zonnepanelen op het dak. Die zijn geleverd door één van onze grootste opdrachtgevers. Het warehouse beslaat over enige tijd 30.000 vierkante meter.


Korte lijnen

We werken bovendien lokaal mee aan sociale doelen, clubs en overige organisaties weten ons als snel te vinden. Mede hierdoor willen we die verbinding met de omgeving en de samenleving houden. Fijnmazige distributie Benelux is een onderdeel van onze dienstverlening wat gebeurt vanuit ons centrale magazijn in Zaltbommel. In Italië werken wij met eigen Italiaans sprekende chauffeurs, dat is daar bijna een vereiste. We proberen bij al die ontwikkelingen en activiteiten het karakter van vader en zonen Van Doesburg, alle nog dagelijks actief binnen de organisatie, te bewaren. Zo is het gegroeid, veel medewerkers zijn al tientallen jaren bij ons. En tóch willen we met de tijd meegaan, het kan niet meer alleen met hard werken. Deze kijk op het bedrijf runnen blijkt te werken, onze omzetten groeien mooi. Dat is geen doel op zich, we blijven beheerst op dat terrein. Maar onze stabiliteit en werksfeer maken dat potentiele medewerkers zichzelf melden. Hierdoor maken wij bijna geen gebruik meer van uitzendbureaus bij werving en selectie van chauffeurs. De lijnen in ons bedrijf zijn kort, chauffeurs spreken ons direct aan, en wij zijn er voor hen. We zijn een familie.”