'Bedrijven moeten zichtbaar zijn voor jongeren'

'Bedrijven moeten zichtbaar zijn voor jongeren'
Er zijn genoeg leerlingen die een baan in de techniek of logistiek willen, zegt directeur Ralph Hoefman van TB Trucks &Trailer Service, de grootste DAF-dealer van Nederland, met een vestioging in Tiel. “Maar wanneer je niet zorgt zichtbaar te zijn in je omgeving, komt niemand op het idee eens kennis te maken.”
TB was gastheer voor de laatste dag van de Logistiek in 2019 en is ook nu weer betrokken bij activiteiten. Een evenement als de Logistieke Roadshow in Rivierenland is een mogelijkheid in contact te komen met jongeren, stelt Hoefman “En dat is hard nodig, neem nu onze vestiging in Tiel, daar werken vijftien mensen, elk jaar hebben we wel een of twee leerling-monteurs nodig. Logistiek en techniek zitten immers dichtbij elkaar, en dat is de reden waarom we bij de Roadshow een truck sponsoren: zichtbaar zijn in je omgeving. Daar hoeft de organisatie zelfs niet om te vragen, we hebben het aangeboden.”
“Veel jongeren willen met hun handen werken, maar worden door ouders de richting van een kantoorbaan op gestuurd. Terwijl veel mensen juist niets hebben aan alleen theorie leren. Niet alleen is er in logistiek en techniek tegenwoordig een heel goed salaris te verdienen. Ook de verscheidenheid is groot. De goede mbo-ers zijn gevraagd, want zij houden Nederland aan de gang. In logistiek en transport kunnen we zekerheid bieden, er is immers veel vraag naar mensen die een vak als dit beheersen. Aan die ontwikkeling willen we graag bijdragen, we investeren welbewust om de connectie tussen jongeren en bedrijfsleven sterker te maken. Want we merken nog té vaak: die trigger, een keer zien dat er heel boeiend werk is in logistiek, technieken transport, ontbreek nog heel vaak. Logistics Valley Rivierenland is van hetzelfde laken een pak: die activiteiten zorgen voor een trigger bij veel leerlingen. En bij ondernemers. Er is immers veel werk te verzetten, deze regio staat heel hoog in de ranglijst van logistieke hotspots.”