A.C. Smits: “Een klant moet gelukkig zijn’

A.C. Smits: “Een klant moet gelukkig zijn’
A.C. Smits Aanhangers in Kapel-Avezaath legt de lat hoog : elke klant gaat tevreden weg. “Kwaliteit op wielen is onze slogan, en daar gaat een goed gesprek met de klant aan vooraf”, vertelt Monique Smits, dochter van de eigenaar Kees Smits en verantwoordelijk voor verkoop, marketing en communicatie bij het bedrijf.
Het bedrijf zit vlakbij de afslag Tiel-West, sinds een paar jaar in een nieuw en groter pand, op de plek waar ooit een tingietersbedrijf stond. “We zijn in Tiel in 1996 begonnen, op de hoek van de Bergakker, hiernaast dus. Voorheen werkte mijn vader vanuit Ophemert. Later is ook mijn broer in het bedrijf gekomen, hij is de technicus. Vader, moeder en mijn broer zijn gezamenlijk eigenaar. Ikzelf heb eerst elders gewerkt voor ik terugkeerde naar mijn familie. Daar voel ik me toch het best.”
“Van oorsprong grossierde mijn vader in groenten en fruit, hij heeft een neus voor zaken doen en werkte nogal eens met aanhangers, dus toen hij merkte dat de marges op aanhangers goed waren, is hij daarmee begonnen. Pas veel later is er ook de reparatie en aanpassing voor specifieke wensen voor aanhangers bijgekomen. En we leveren ook keuringspapieren voor aanhangers. Dan ben je zeker van een veilig aanhanger achter je wagen, want ze kunnen soms behoorlijk zwaar zijn. Dat is niet verplicht, maar we hebben de mogelijkheid als Bovag-lid om die keuringen uit te voeren. Soms vragen verzekeraars of bedrijven daar namelijk om.”
“We spreken elke klant over de aankoop, maar daarbij staat voorop dat hij tevreden de deur uit moet. Het gaat niet om de verkoop alleen. Ook particulieren zijn hier klant, je hebt een goed gesprek, krijgt ook inzicht in de financiële armslag en stelt dan een oplossing voor. Waar nodig passen we dan een aanhanger aan, waarbij we uitgaan van bestaande producten. Het bedrijf is dealer van een stuk of tien merken, uit verschillende landen. Het belangrijkste is dat de klant weet dat hij de rest van zijn leven plezier zal hebben van zijn aankoop. Je hebt niks aan mensen die niet gelukkig zijn. Ieder hier doet waar hij goed in is, mijn vader is commercieel, mijn broer technisch en ik in marketing en verkoop. Het bedrijf heeft een goede naam in Midden-Nederland.”
A.C. Smits levert onder meer bakwagens, tandemassers, plateau's, kippers, gesloten aanhangwagens, paardentrailers, auto- en machinekraan-transporters in verschillende prijsklassen en aanhangwagens tot 3500 kg, levert onderdelen en repareert.