DFDS Winterswijk: Communiceren, informeren en samenwerken is key

DFDS Winterswijk: Communiceren, informeren en samenwerken is key
“We doen wat we zeggen, op de meest onmogelijke tijden”, zo vat Managing Director Kirsten Polsvoort van DFDS Logistics in Winterswijk het succes van het transportbedrijf samen. “Communiceren, informeren en samenwerken horen daarbij.”
 
DFDS nam het bedrijf enkele jaren geleden over. “We zijn gespecialiseerd in met name het crossdocken en vervoeren van hangend vlees, weinig andere vervoerders kunnen wat wij doen. De laatste jaren zien we een verschuiving naar andere verse producten, zoals vleesvervangers en kaas. Ons huidige serviceniveau kunnen we alleen vasthouden, wanneer iedereen dezelfde drive en inzet heeft. Alle schakels in het proces zijn even belangrijk: onze transportplanning, de administratie, de schoonmaakploeg voor ons warehouse en de vrachtwagens, onze warehouse medewerkers, onze onderhoudscollega’s, de monteurs in de werkplaats en niet te vergeten de chauffeurs.”
 
Polsvoort kent de meeste geledingen van de transportsector. “Mijn ouders hadden een transportbedrijf. Dan doe je al vakantiewerk in de sector.
Ik begon na school bij een expeditiebedrijf in het Zuiden van het land, op een afdeling voor grote klanten die speciale transporten en wensen hadden.Maar ik wilde dichter bij huis werken en wonen, dus kwam ik uiteindelijk bij HSF Logistics terecht, de voorganger van het bedrijf van nu. Ik kon hier groeien vanaf het moment dat ik 12,5 jaar geleden begon als afdelingshoofd op de afdeling Packaging Pool. In 2018 kreeg ik de kans om de functie van Manager Distributiecentrum in te vullen en toen de huidige functie beschikbaar kwam, heb ik ja gezegd.”
 
DFDS Winterwijk is gespecialiseerd in het vleesvervoer en vervoer van gekoelde en bevroren levensmiddelen. Haar klanten maken deel uit van de levensmiddelenindustrie. Het bedrijf rijdt vooral op Duitsland, maar ook elders in Europa met uitzondering van Engeland en Frankrijk, voor deze landen is DFDS Logistics in Nijmegen de specialist.
 
Ze voelt zich gedragen door haar collega’s. “En dat moet ook andersom gelden, ik ben er voor hen. Natuurlijk moet je soms hard beslissen, maar dat doe ik alleen wanneer ik die actie kan uitleggen. Anders neem ik zo’n besluit niet. Ik vind dat we een hele fijne ploeg hebben. Klanten waren bij de overname bang dat het bedrijf anders zou worden, maar dat bleek niet het geval. We werken nog steeds op dezelfde manier die onze klanten van ons gewend waren.”
 
Maakt haar vrouw zijn iets uit? “Ik vind van niet, iedereen weet wie ik ben, hoe ik werk en respecteert dat. Misschien is het enige verschil, dat vrouwen wat beter kunnen luisteren naar wat mensen zeggen.  Waar ik veel waarde aan hecht is duidelijkheid en eerlijkheid.

Groeien binnen onze vestiging in Winterswijk is mogelijk voor degenen die dat willen en die dat ook aangeven. Wel zelf doen. Er gaan nu drie collega’s beginnen met een verkorte hbo-opleiding, aangeboden door het bedrijf.*  We zijn blij met onze getalenteerde collega’s en die krijgen ook alle ruimte om binnen de organisatie door te groeien. DFDS Logistics Winterswijk is een fijn bedrijf, waar je elkaar nog kent en waar het familiaire karakter bewaard is gebleven.”

*De Ad Logistics Management start september 2023 vanuit het NIVON Ulft. Meer informatie