Zero Emissie-project – Elektrische truck in Nijmegen gestart

Zero Emissie-project – Elektrische truck in Nijmegen gestart
Op 14 juli vond de aftrap plaats van het ZE-project op het Faberplein in Nijmegen. Onder toeziend oog van wethouder John Brom van de gemeente Nijmegen is het startsein gegeven voor dit project door middel van de ondertekening van een intentieverklaring door de vijf ondernemers en Renault.

De vijf ondernemers (Micodo, Klok Logistics, Huisman Transport, M&M en ATS Transport) gaan elk gedurende een maand rijden met een elektrische Renault truck. De bevindingen en resultaten worden geëvalueerd en vervolgens gedeeld met andere ondernemers in de regio.

Vanaf 2025 kent de binnenstad van Nijmegen zero emissiezones. Dit betekent dat vanaf dat moment buiten voertuigen met Euro6 geen vrachtwagens op fossiele brandstoffen in deze zones mogen rijden. Met dit project bereiden we ondernemers voor op deze ontwikkeling. 
We proberen een drempelverlaging teweeg te brengen en ondernemers te motiveren tot de aanschaf van een ZE-voertuig. 

Een uitgebreid artikel is onlangs verschenen in Nijmegen Business. Lees hier het volledige artikel.
2022-ZE-aftrap-Nijmegen-11

De deelnemers aan het project: (VLNR)
Harrie Huisman, Huisman Transport - Hicham Zerhouni, ATS Transport - Ben Hendriks, Logistics Valley -  Pieta Bekers, De Klok Logistics - Natasja Vink en Heino van Ophuizen, Micodo - Robert van Galen, M&M - Eric Lenssen, Renault Trucks Nederland