Werknemers met een gebruiksaanwijzing

Werknemers met een gebruiksaanwijzing
Millennials, geboren tussen 1980 en 2000, vormen in 2025 65 procent van de werkenden in Nederland. Ze hebben een gebruiksaanwijzing. Het hoe en waarom van werken met millennials was een van de workshops tijdens het JongTalent Event van het Sectorinstituut Transport en Logistiek in Ouwehand’s in Rhenen in februari.
Trainer Daan, zelf millennial, was prettig informeel (zols alle millennials graag zijn), en aangenaam informatief. Kenmerken van millennials als werknemers, hun drijfveren en verlangens, de oorzaken van hun eigenschappen en van generatieconflicten in de werkomgeving plus een manier van leiding geven aan deze groep waren onderwerp van gesprek. Maar ook hoe je die millennials bindt: ze hebben minder geleerd veerkrachtig te zijn, en gaan eerder voor waardering, verbinding en authenticiteit dan voor het geld. Ze zoeken uitdaging, snel resultaat van hun inzet, vrijheid, en plezier en zingeving. Dat betekent dat ze willen werken bij een bedrijf met een missie, terwijl ze toch liefst in een informele organisatie verkeren, een hekel hebben aan routine, trage processen, maar tegelijk graag kaders aangegeven krijgen.
Het Sectorinstituut besteedde een hele dag aan het vinden en omgaan met jongeren, in de workshops kwamen zaken als coaching, omgaan met agressief gedrag, drive geven aan jongeren en dus ook de millennials aan bod. Deelnemers kwamen uit het (beroeps)onderwijs, maar ook ondernemers uit transport en logistiek, trainers en begeleiders van jongeren uit leerbedrijven waren present. Opvallend was de stelling, dat jongeren beter tegen negatieve feedback kunnen dan ouderen wel denken. “Als je ze maar uitlegt waarom”, aldus een van de trainers. “Ze zijn nog flexibel.” En over motiveren: “Dat is vaak eerder overtuigen van jóuw kant van de zaak. Ik noem dat moetiveren, en dat werkt niet op lange termijn.”
Het Sectorinstituut biedt tal van diensten aan ondernemers, van begeleiden van ziekteverzuim en duurzame inzetbaarheid van werknemers tot leergangen specifiek voor de branche, zoals de chauffeursopleidingen. Als afsluiter vertelde coach Willem van Boekel uit eigen ervaring als opvoeder en begeleider: “Wees niet te streng met ze, ze zijn nog kinderen. Zie de andere kant, het waarom van hun handelen, en reageer dáár op, ze komen vanzelf achter de juiste weg.”
 
Werknemers met een gebruiksaanwijzing