Week van de Logistiek: eind oktober in de scholen

Week van de Logistiek: eind oktober in de scholen
De Week van de Logistiek komt eind oktober naar zeven middelbare scholen in het rivierengebied toe. De Covid-pandemie maakt het onmogelijk grote groepen leerlingen tegelijk te informeren, zoals andere jaren.
Het programma dat op de scholen wordt aangeboden -het duurt twee uur- omvat onder meer een mobiele escaperoom, waarin oplossen van logistieke puzzels uiteindelijk de sleutel nar de vrijheid oplevert. Het programma is zoals elk jaar kosteloos voor de scholen, waarvan er zich nu tussen Kesteren en Gorinchem zeven hebben aangemeld.
De Week van de Logistiek is dus dit keer anders: geen drommen studenten, zij-instromers en andere geïnteresseerden in de sector die naar één bedrijf komen. De bedrijven zijn overigens zeer welkom: elk dagdeel heeft een gastdocent nodig, afkomstig van een logistiek- of transportbedrijf. Ze vertelen, met hulp van docenten, in maximaal twintig minuten over hun bedrijf, specifieke activiteit en functies.
Het belangrijkste deel van het lesaanbod is een zogeheten serious game, Synchromania, dat de sudenten en leerlingen kunnen spelen. Het computerspel leert dat verladers en transporteurs, distributeurs en andere logistiek dienstverleners in hun planning gebruik maken van verschillende modaliteiten voor transport: weg, water, spoor en lucht.  Het werd ontwikkeld voor VNO-NCW en heeft al opgang gedaan in het bedrijfsleven. Nu is het aangepast voor gebruik door MBO en HBO.
De organisatie van de Week van de Logistiek wordt gecoördineerd door ROC Rivor. Maar ook Logistics Valley levert een bijdrage, VNO-NCW, Werkzaak het Sectorinstituut Transport en Logistiek, de parkmanagers van Pavijen in Culemborg en Medel en Latenstein in Tiel, de regiogemeenten en het bedrijfsleven.
Er is wél een startbijeenkomst gepland, die wordt gehouden bij een transportbedrijf op Pavijen. Die wordt live gestreamd op internet en is ook later nog te bekijken. Details volgen.
Aanmelden voor gastdocentschappen in Gorinchem, Geldermalsen, Culemborg, Tiel, Kesteren of Zaltbommel kan bij Natasja van Duijn, 0638392434, natasjavanduijn@rocrivor.nl