Webinar: zero emissie in stadslogistiek

Webinar: zero emissie in stadslogistiek
Stadslogistiek gaat veranderen door regelgeving. Provincie Gelderland en Logistics Valley houden er donderdag 24 juni een webinar over: auto’s met een verbrandingsmotor mogen vanaf 2025 binnensteden niet meer in.
Dat geldt straks ook voor Gelderse steden als Arnhem, Nijmegen, Ede en Apeldoorn. 
Nederlandse binnensteden moeten gezonder, groener en klimaatneutraal worden.  
Wat betekent dit concreet voor ondernemers? Hoe bevoorraad je straks je winkel als er alleen maar duurzaam vervoer mag komen? Hoe kan een installateur de CV-ketel bij een bewoner in de binnenstad repareren? Hoe controleer ik de brandblussers in de horeca? Welke subsidies zijn er beschikbaar? Zijn er wel genoeg laadpalen? 
Webinar 
Donderdag 24 juni 2021 houden provincie Gelderland en Logistics Valley het webinar ‘Stap in Zero Emissie Stadslogistiek - Gelderland’. Daarin spreken gasten over de komende veranderingen op het gebied van stadslogistiek. Zij geven antwoord op jouw vragen rondom subsidiemogelijkheden en delen hun ervaringen met stadslogistiek. Het webinar start om 16.00 uur en is gratis te volgen via onderstaande link. 
   
Donderdag 24 juni 
16.00 -17.00 uur 
https://vimeo.com/event/963703 
 
Programma 
Gespreksleider Frits Lintmeijer (oud-wethouder Utrecht) praat tijdens de een uur durende livestream met een aantal wethouders over de gevolgen van zero emissie zones stadslogistiek voor hun stad. Transportbedrijf Simon Loos deelt zijn ervaringen over zero emissie stadslogistiek en ook andere bedrijven komen aan het woord. Logistiek makelaars Mark Luikens en Christiaan Zweers informeren over de subsidiemogelijkheden voor verduurzaming. Dit webinar is interessant voor iedereen die logistiek actief is in de binnenstad en meer wil weten over Zero Emissie Stadslogistiek.   
Aanmelden kan bij rachel.laarhuis@oostnl.nl . Je kunt dan ook vast een vraag stellen en achteraf krijg je verdere informatie, handige links en antwoorden op vragen die niet aan bod zijn gekomen.