Webinar Stap In Laadinfra over elektrisch rijden

Webinar Stap In Laadinfra over elektrisch rijden
Elektrisch rijden in logistiek en transport is onderwerp van een gratis te volgen webinar op donderdag 7 oktober. De organisatie is in handen van Port of Logistics Overijssel, Logistics Valley, provincie Overijssel en provincie Gelderland. Het is een verdiepingssessie met de titel STAP IN Laadinfra. Het duurt van 15.00 uur tot 16.15 uur.  

Programma
  • Maarten Venselaar van Enexis Energietransitie & Netwerken vertelt hoe het werkt als bedrijven een aansluiting voor laadinfrastructuur nodig hebben op het energienetwerk. En hoe het zit met de capaciteit op het netwerk.
  • Laadconsulent Marco Vellema schetst de Oost-Nederlandse aanpak van de provincies Gelderland en Overijssel om laadinfra voor logistiek te stimuleren.
  • Robert van den Hoed is voorzitter van de werkgroep logistiek van de Nationale Agenda Laadinfra (NAL). Hij kan vertellen wat het Rijk doet om laadinfrastructuur voor logistiek van de grond te krijgen.
  • Martino Schoenmakers van Sligro Food Group vertelt hoe zijn bedrijf samen met vervoerders omgaat met elektrisch rijden en laadinfrastructuur.In het programma is voldoende ruimte om via de chat uw vragen te stellen. Gastheer voor dit webinar is logistiek makelaar Freek Boele.  

De Nederlandse binnensteden moeten gezonder, groener en klimaatneutraal worden. Binnen enkele jaren kunnen bestelauto’s en busjes met verbrandingsmotor diverse binnensteden niet meer in. Het aantal elektrische voertuigen in Nederland groeit sterk. Een mooie ontwikkeling, maar ze moeten wel allemaal kunnen opladen. Kan het netwerk deze toenemende vraag naar stroom wel aan? Wie speelt welke rol bij het realiseren en beheren van laadinfra? En is laden nog wel nodig over twintig jaar? We geven antwoord op deze vragen en gaan de diepte in om de volgende stap te zetten in laadinfra.
Voor wie?
De verdiepingssessie STAP IN Laadinfra is bedoeld voor alle professionals die met laadinfrastructuur te maken hebben of krijgen; gemeenten, ondernemers, fleetmanagers, netbeheerders etc.
Aanmelden
Stuur een mail naar c.zweers@gelderland.nl. Enkele dagen voor het webinar ontvangt u een link om de uitzending te kunnen volgen.