Vos Transport: betrouwbaar, flexibel en no nonsense

Vos Transport: betrouwbaar, flexibel en no nonsense
Vos Transport Zaltbommel bestaat bijna een eeuw en kun je met recht een familiebedrijf noemen. De opa van de huidige generatie Vos aan het roer begon ermee in Nederhemert, twee van zijn kleinkinderen zitten nog in de dagelijkse leiding, aangevuld met een financiële compagnon.

“En de vierde generatie heeft inmiddels zijn opwachting gemaakt in het bedrijf”, vertelt Roelof Oomen, operationeel manager van Vos Transport, dat in Zaltbommel twee locaties heeft. "Van een bodedienst met twee T-Fords is het bedrijf gegroeid naar een veelzijdig dienstverlener op het gebied van transport en warehousing in de food- en non-foodsector." Vos Transport werd onlangs partner van Logistics Valley Rivierenland.

Vos werkt internationaal. “We hebben niet alleen klanten in Nederland, een groot gedeelte van ons klantenbestand is in Duitsland gevestigd. We zijn betrouwbaar, flexibel, en leveren kwaliteit. Het is een echt familiebedrijf. Wanneer we groeien, is dat niet om te groeien. Maar omdat het nodig is om de continuïteit te garanderen. Vos heeft 2022 als een mooi jaar afgesloten.”
Het huidige onderkomen van het bedrijf stamt uit 2011. Maar per september 2022 is er ook een DC van bijna 18.000 vierkante meter op De Wildeman betrokken. “We zaten op den duur op meerdere locaties in de regio, nu we de capaciteit op één plek hebben is de efficiency gewoon groter. Bovendien is het gebouw gasloos, Breeam Excellent gecertificeerd en dus ook nog eens goed voor het milieu. ”Aan de zijkant groeit klimop tegen een wand. Men is nu eenmaal niet zo enthousiast over een bedrijfshal, daarom maken we hem uiteindelijk groen.”

Wat is het geheim van dit oerdegelijke, mooi presterende familiebedrijf? Oomen: “Net als met klanten willen we een lange, bestendige band met de medewerkers. Er is ruimte voor gesprek, we bieden een luisterend oor. Het zit hem ook in de individuele waardering die je laat blijken. Dan zet iedereen de schouders eronder, ook wanneer er even iets extra wordt gevraagd.”