'Voortdurend in gesprek met Culemborgse ondernemers'

'Voortdurend in gesprek met Culemborgse ondernemers'
Karin Janssen en Marcel van den Berg vullen elkaar aan: zij is bedrijvencontactambtenaar van de gemeente Culemborg, hij de parkmanager op Pavijen. Bovenden zijn ze allebei nog niet zo lang actief in hun functie.
Janssen, die lang op onder meer economische zaken van Doetinchem werkte: “Wij zijn voortdurend in gesprek met ondernemers, beiden vanuit onze eigen invalshoek, maar met het gezamenlijke doel de inwoners van de stad en de ondernemingen waar ze werken er beter op te maken. We hebben elke week overleg, zodat we allebei op de hoogte blijven van vragen en ontwikkelingen in het bedrijfsleven. Want we spreken ondernemers, zorgen ook dat ze zich gehoord voelen en antwoorden te vinden op vragen. Dat hoeft helemaal niet altijd iets groots te zijn waar vergunningen en andere acties aan te pas komen. Soms doe je iemand in een kort gesprek een idee aan de hand, of leg je een verbinding in het gemeentehuis waar die ondernemer echt iets aan heeft.” Beiden gaan voor een goed vestigingsklimaat, ook al is de ruimte die kan worden uitgegeven beperkt en het aantal vragen om bouwgrond groot.
Van den Berg: “De Kring Culemborgse Bedrijven KCB en het gemeentebestuur werken al lang samen. Daar zit al een band met Karin. We houden elkaar op de hoogte, Karin en ik, zodat we elkaar kunnen versterken. Voor de ondernemers vind ik het belangrijk dat er, zodra het weer kan, netwerkbijeenkomsten zijn. Een van mijn taken is die te organiseren, deels met een programma, maar met voldoende tijd om elkaar te spreken. In een gemeente als Culemborg kent men elkaar immers goed. We hopen daar snel weer mee te beginnen. Voor 12 mei staat al een bijeenkomst op de agenda over de uitdagingen op de arbeidsmarkt. Op 18 juni houden we in Tiel een Techniekdag voor schooljeugd, waar de KCB nadrukkelijk bij betrokken zal zijn. Die Techniekdag kan volgend jaar naar Culemborg komen. De verbinding in de regio steeds belangrijker. Ook een van mijn aandachtspunten.” Van den Berg is tegelikertijd parkmanager van de vier bedrijventerreinen in Tiel, al ruim vijf jaar.
Janssen heeft de afgelopen periode de directe contacten gemist. “Je wilt die bedrijven zien, de verhalen horen en waar mogelijk oplossingen bedenken. Ik ben een regelaar, daar word ik gelukkig van. Ik heb in mijn periode van 18 jaar in Doetinchem niet alleen economische zaken behartigd, ook de veiligheid -Keurmerk Veilig Ondernemen is in Culemborg een gemeentelijke aangelegenheid- en communicatie. Ik kan kwesties over het voetlicht brengen.”
Beiden geven aan, open te staan voor alle vragen en vooral toegankelijk te zijn. “Het maakt niet uit wie van ons twee je belt, we zorgen ervoor dat er iets met een vraag, opmerking of probleem gebeurt. Het is aan ons beiden om te laten zien dat er op gemeentelijk niveau en bij de KCB geen drempels liggen voor wat er aan vragen komen uit de ondernemerswereld.”
K.Janssen@culemborg.nl, 0646985298
parkmanager@kcbculemborg.nl, 0612561290