Verduurzamen vrachtverkeer: nieuwe subsidie provincie

Verduurzamen vrachtverkeer: nieuwe subsidie provincie
Logistieke ondernemers worden uitgedaagd: hoe kun je het beste het wagenpark verduurzamen. Provincie Gelderland heeft er vanaf januari een speciale subsidieregeling voor, waarmee onderzoek daarnaar mogelijk is. Alle belangstellenden worden uitgenodigd op 13 januari vanaf 18.00 uur over dit onderwerp te spreken in hotel Haarhuis in Arnhem.
Er is een programma met enkele sprekers, maar ondernemers wordt vooral zelf gevraagd met ideeën voor onderzoek te komen.
De provincie wil graag met ondernemers sámen komen tot verduurzaming van het wagenpark, waarbij momenteel vooral wordt gekeken naar de brandstof die wordt gebruikt. Verduurzamingsopties kunnen ook in bedrijven zelf worden verkend, of getest.
Tijdens de bijeenkomst van 13 januari is er een toelichting op de subsidieregeling en de financieringscondities. Maar het gaat ook over de infrastructuur voor verladen op bedrijventerreinen. Verder is er uitleg over een demonstratieproject met vrachtwagens op waterstof voor lange afstanden en de levering van waterstof voor intern transport.
Gelderland kent al twee subsidieregelingen voor transport: die voor bestelbussen en de zogeheten cargobikes. De nieuwe regeling geldt dus voor vrachtverkeer.
Er wordt ook gelegenheid geboden zélf te komen met ideeën op dit gebied. En er is een borrel na.
Rivierenlandse ondernemers in transport en logistiek kunnen voor informatie of delen van ideeën altijd contact opnemen met Logistics Valley Rivierenland.

E-Mail