Scan business en datagebruik

Scan business en datagebruik
Het KennisDC Logistiek Gelderland biedt logistieke bedrijven een scan aan naar ‘data driven decision making’. Met deze scan wil dit regionale KennisDC in kaart brengen wat op gebruik van data de stand van zaken is binnen het logistieke mkb en tegelijkertijd aanbevelingen doen.
De scan bestaat uit een (online) vragenlijst, maar hij kan ook telefonisch worden doorlopen met de onderzoekers. Uit de sterktes en zwaktes van de organisatie vloeien algemene aanbevelingen voort In september worden de resultaten gepresenteerd tijdens het webinar ‘Data Science in de Logistiek’. De scan wordt uitgevoerd door het Data Science Lab van de HAN, dat  docenten, studenten en experts in data science inzet in het werkveld.
Veel bedrijven in het  hebben geen aparte afdeling om de data te analyseren die hun bestaande systemen genereren. Data Science is de wetenschap die data in tools samenvat als onderligger voor zakelijke beslissingen. Senior-onderzoeker Robert Goedegebuure: “In elke sector van de economie is aangetoond dat slim gebruik van data tot betere resultaten leidt. En de logistieke sector is als geen andere gebouwd op data.”
Nadere informatie: robert.goedegebuure@han.nl  of jan.jansen@han.nl