Opleiding Logistiek Middenkader: persoonlijk ontwikkeltraject

Opleiding Logistiek Middenkader: persoonlijk ontwikkeltraject
Jeroen de Vree van Transportbedrijf Vonk & Co in Tiel merkt het meteen, de opleiding Logistiek Middenkader van Logistics Valley Rivierenland levert hem een verrijking als persoon op. “Het is een mooie opleiding, ik neem er dingen van mee die ik denk dat ik nodig heb.”
Inmiddels is de opleiding al een tijdje onderweg, hij bestaat uit verschillende modules die speciaal zijn geschreven door ROC Rivor, met deelname van Hogeschool Avans. ”Ik ontwikkel mezelf erdoor. Je leert zien wat voor persoon je bent en hoe de manier waarop jij reageert op wat collega’s me vragen of vertellen, de richting van een gesprek en het resultaat ervan kan bepalen. Communicatievaardigheden zijn voor mij als leidinggevende van de afdeling transport van ons bedrijf heel belangrijk. Je hebt toch een vertrouwensband met je collega’s. Door de opleiding ontdek ik valkuilen en manieren om een gesprek beter te laten verlopen.”
“De lesstof vind ik dus interessant, maar niet altijd éven relevant voor mezelf. Dat is niet erg, hij is immers voor mensen in verschillende functies binnen transport en logistiek. Maar het biedt je wel de kans te oefenen wat je in de praktijk meteen kunt gebruiken. Het tijdsbeslag van zo’n opleiding is geen probleem, je moet het gewoon regelen.”
De Vree was bijna zes jaar chauffeur, hij begrijpt wat je meemaakt in dat vak en is in staat zich in zijn collega’s in te leven. “We hebben chauffeurs die voor het bedrijf door het vuur gaan. Dan mogen ze verwachten dat wij hén horen wanneer ze met iets zitten, want ik doe álles voor de jongens. Gelukkig vertellen ze wat hen dwarszit, anders kun je niet helpen of op de hoogte zijn van bijvoorbeeld privéomstandigheden die het werk mogelijk beïnvloeden. Natuurlijk hebben we ook een afdeling HR, maar juist wat gevoeliger onderwerpen kun je beter één op één bespreken. Al vraag ik wel altijd of HR ervan op de hoogte mag worden gesteld.”
“Ik kijk ook uit naar de volgende module die in april begint, en die over bedrijfsvoering gaat. Eigenlijk dacht ik dat dat meteen al aan de orde zou komen, want ik ben er erg in geïnteresseerd. In mijn werk waarin ik aan zo’n honderd mensen leiding geef is alle extra kennis en persoonlijke ontwikkeling waardevol. En niet alleen voor mij: we hebben besloten het persoonlijkheids- en communicatiedeel aan de hele afdeling Planning aan te gaan bieden.”