OCT bezoekt recycler Re-Match Tiel

OCT bezoekt recycler Re-Match Tiel
Partner Re-Match van Logistics Valley Rivierenland was gastheer voor de leden van Ondernemers Coöperatie Tiel deze maand. In de op volle toeren draaiende fabriek voor recycling van kunstgrasmatten (60.000 ton per jaar) verwelkomde plant manager Vincent Gusdorf de ondernemers.

Hij hield een korte inleiding over het unieke proces van Re-Match waarmee de kunstgrasmatten tot hun oorspronkelijke en herbruikbare grondstoffen worden teruggebracht. Zoals gebruikelijk bij OCT-bijeenkomsten mocht een externe partij een pitch houden, dit keer werden de aanwezigen op de hoogte gebracht van het Voortgezet Speciaal Onderwijs in de streek. De scholen leveren volgens de zegsvrouw ‘mensen met gouden handjes’ en nodigde ondernemers uit met haar contact op te nemen.
De rondleiding door medewerkers van Re-Match leverde veel belangstellende vragen op naar de werking van de enorme machine waarmee rollen kunstgras van 1000 kilo per stuk worden afgebroken, verpulverd, gedroogd en gescheiden in losse componenten. Uiteindelijk belanden die vezels weer in nieuwe kunstgrasmatten, maar ook in geluiddemping, meubels, stoelen, tegels of vazen. Het stof van de machine wordt afgevangen en óók herbruikt. Re-Match heeft een aanzienlijke logistieke afdeling, alle goederenstromen in en uit dienen gecoördineerd.