Logistieke Roadshow Rivierenland

Logistieke Roadshow Rivierenland
Logistics Valley houdt van 27 september t/m 15 oktober opnieuw de Logistieke Roadshow. Het is de vervanging voor de Week van de Logistiek. In Rivierenland is hij vanaf 5 oktober op tal van scholen. Vorig jaar was de Week een publiekssucces op deze manier: interactief, met een sterke spelcomponent.
Het doel is leerlingen van het VMBO en praktijkonderwijs te enthousiasmeren voor de logistieke sector. In de regio Rivierenland staat de teller momenteel al op zo'n 600 leerlingen, op scholen van Geldermalsen tot in Tiel en Kesteren.
Voor scholen is er ook de mogelijkheid om aan te geven of ze ook een gastles of bedrijfsbezoek willen, de meesten willen dat. Dat hoeft niet in die week maar kunnen we zo plannen dat we het hele schooljaar aanwezig zijn met logistiek. Pax Christi in Druten bijvoorbeeld heeft 10 klassen waarvoor ze in februari een gastles zouden willen van iemand in het bedrijfsleven.

Ben Hendriks, Logistics Valley Nijmegen: ‘We ontvingen veel positieve reacties van leerlingen, docenten en decanen en verzoeken voor een vervolg. Ik ben dan ook blij dat we dit jaar een tweede -meer uitgebreide- editie kunnen organiseren. Het programma lijkt niet alleen goed aan te sluiten op de behoefte van leerlingen, maar ook effectief te zijn. Zo zien we een stijging van het aantal aanmeldingen voor de logistieke opleiding in onze regio, terwijl dit landelijk over het algemeen een daling laat zien.’
 
Dit jaar gaan de leerlingen de strijd met elkaar aan in verschillende opdrachten met het thema ‘faciliteer een festival’. Zo zetten leerlingen een pallet klaar voor de festivalbar, puzzelen ze met rijplaten, maken ze de optimale artiestenplanning en gaan ze opzoek naar de sleutel in de escape room. In de challenges ervaren deelnemers wat er allemaal komt kijken bij een logistiek beroep. Daarnaast zijn er mooie prijzen te winnen voor de teams die op kwaliteit en snelheid het beste presteerden.

De Logistieke Roadshow gaat van start in Logistics Valley regio Nijmegen op maandag 27 september. Burgemeester Bruis zal het event openen. Na de regio Nijmegen, zal de Roadshow door de gemeenten reizen om de scholen te bezoeken. Veel enthousiaste klassen hebben zich al opgegeven.  Nog niet aangemeld; stuur dan een mail naar uw regio hotspot.

Benieuwd naar de Logistieke Roadshow van vorig jaar?