Logistieke Roadshow: een ‘gouden constructie’

Logistieke Roadshow: een ‘gouden constructie’
De vierde editie van de Logistieke Roadshow bereikte begin oktober vele honderden scholieren in Rivierenland. De Roadshow werd voorafgegaan door gastlessen van ondernemers en begeleid met een social media-campagne: Logistiek Is Leuk.

De Roadshow was vijf dagen te vinden op scholen in Druten, Tiel, Geldermalsen, Zaltbommel en Culemborg. Zelfs van het Gilde Vakcollege uit Gorinchem kwam een groep leerlingen voor een halve dag naar Geldermalsen om deel te nemen aan de opgaven en uitdagingen die dit jaar in de kleurrijke trailer werden meegebracht. Van Tilburg Bastianen uit Tiel stelde een week lang een trekker beschikbaar.

Zo gaf Nick Laarhoven van ReMatch Tiel gastlessen logistiek op KWC in Culemborg. Puzzelen voor de beste logistieke oplossing, info over functies en salaris: met de klassen samen bleek Logistiek Leuk.
De aftrap was dit jaar op het Lingecollege. Gea van Dijk, decaan: “De Logistieke Roadshow is een gouden constructie. Spelbegeleiding, doelactiviteiten gekoppeld aan spelelementen, en bij ons in huis op het keuzemoment voor leerlingen van het vmbo. Een mooie manier om het beeld van de logistiek te vormen, mocht je een ander ervan in je hoofd hebben.”

Frans van Rijn, voorzitter van Logistics Valley Rivierenland, staat vierkant achter de Roadshow: “Logistiek lijkt in niets meer op vroeger, de Roadshow is een heel mooi middel om zelf eens te zien wat voor mooi beroep je erin kunt vinden. Er is in de huidige maatschappij niets wat niet met logistiek te maken heeft. Je werkt voor het welzijn van mensen. Werken in de logistiek is dynamisch, als chauffeur of monteur, maar ook in de ICT of in de planning.”