Logistieke Roadshow 2023 afgerond

Logistieke Roadshow 2023 afgerond
Logistieke Roadshow een 'gouden constructie'

650 leerlingen verdeeld over 10 scholen in de regio, hebben spelenderwijs kennis gemaakt met de wereld van de Logistiek door een 5-tal challenges.  Ter voorbereiding op de Roadshow, werden Masterclasses gegeven door leden van de Werkgroep Logistiek, werkzaam bij Aviko, Jos Dusseldorp, Seesing Flex, Mainfreight, Rensa, Rabelink, Kramp, DFDS en Logistics Valley. De werkgroep is gedurende het jaar actief met (het organiseren van) activiteiten waarbij de sector transport &logistiek wordt gepromoot. 

In een week tijd zijn we kriskras door de regio gereden. Rabelink Logistics, Mainfreight, Visser Duiven, Jos Dusseldorp. DFDS en Seesing Flex hebben hiervoor een trekker en chauffeur ter beschikking gesteld.

De Roadshow is maandag 9 oktober gestart bij het Prakticon Doetinchem. Leerlingen van het Almende College zijn in de middag aangehaakt. Dinsdag en woensdag stond de trailer in de Liemers, resp. in Zevenaar (Liemers College) en Duiven (Candea College).  Donderdagochtend was de Logistieke Roadshow bij het Schaersvoorde in Aalten, om in de middag het Metzo College Doetinchem te bezoeken. Het evenement is afgesloten op vrijdag bij het Gerrit Komrij College Winterswijk, waar ook leerlingen van het Pronova op bezoek kwamen. De coördinatie  was in handen van het Graafschap College. 

Frans van Rijn, voorzitter van Logistics Valley Rivierenland, staat vierkant achter de Roadshow: “Logistiek lijkt in niets meer op vroeger, de Roadshow is een heel mooi middel om zelf eens te zien wat voor mooi beroep je erin kunt vinden. Er is in de huidige maatschappij niets wat niet met logistiek te maken heeft. Je werkt voor het welzijn van mensen. Werken in de logistiek is dynamisch, als chauffeur of monteur, maar ook in de ICT of in de planning.”