‘Logistiek hoort bij het leven’

‘Logistiek hoort bij het leven’
Frans van Rijn, voormalig directeur bij Hitachi Vantara in Zaltbommel, nam onlangs op Medel afscheid van het bestuur van Logistics Valley Rivierenland.

Hij heeft het voorzitterschap van het hospice in Zaltbommel op zich genomen. Van Rijn was sinds de oprichting van Logistics Valley Rivierenland in 2019 voorzitter. Het afscheid was genoeglijk, en de gelegenheid voor Van Rijn om zijn kijk op de logistieke sector weer eens te verwoorden. Maar eerst wilde hij toch een puntje uit de weg ruimen: ”Het voorzitterschap van deze club was mijn eerste vertegenwoordigende functie, waarbij ik optrad namens de sector. Ik vond het niet makkelijk in het begin, vooral in het omgaan met het proviciebestuur in Arnhem. Het was een mij vreemde cultuur.”
Maar dat veranderde snel. “Voor mij was het uiteindelijk een genoegen. Dat realiseerde ik me dit jaar in maart, toen er in Gelredome voor de logistieke sector een verkiezingsbijeenkomst was. Ik merkte duidelijk dat we daar in het gesprek met de politici konden laten zien waar we voor staan en waar we behoefte aan hebben wanneer het ondersteuning door de overheid betreft. De kandidaten voor de verkiezingen in Provinciale Staten gingen anders naar buiten, meer geïnformeerd, dan toen ze binnenkwamen. En ik wist op dat moment: Logistics Valley maakt een verschil. Het is een van de dingen geweest die we voor onze achterban hebben gedaan of probeerden te doen.”

Hij haalde ook nog even de coronaperiode aan, waarin de logistieke sector van eminent belang bleek. “Logistiek kun je niet op afstand doen, niet vanuit huis, maar tussen, met en voor de mensen en de klanten. Logistiek hoort bij het leven, want eigenlijk alles is logistiek.”