Rivierenland zevende beste hotspot Nederland

Rivierenland zevende beste hotspot Nederland
De regio Rivierenland is dit jaar gezakt naar plaats 7 van beste Logistieke Hotspots van Nederland (stond op 5), maar laat nog steeds de regio’s Den Bosch-Veghel-Oss en Utrecht-Vianen achter zich. Eerste werd voor de tweede keer de hotspot Tilburg-Waalwijk in deze ranking van het online vakblad Logistiek.nl.
 
Directeur Frank Engelbart van Logistics Valley Rivierenland reageert: “We hebben de onderliggende analyse nog niet ingezien, maar ik denk dat we dit jaar minder scoorden door de stikstofdiscussie en de beperkte beschikbaarheid van grond in de hele regio. De uitstekende onderlinge samenwerking van ondernemers, gemeenten en onderwijs heeft dat niet kunnen goedmaken. Ook de samenwerking met collega-hotspots Nijmegen en Liemers-Achterhoek binnen Logistics Valley legde helaas niet genoeg gewicht in de schaal.”
“Gelderland en Rivierenland zetten te gematigd in op logistiek als speerpunt, met name in ruimte en ruimtelijke ordening zijn bestuurders terughoudend. Er wordt al snel geluisterd naar argumenten rond verdozing bijvoorbeeld. Bovendien is er met 100 hectare reserve in deze regio echt te weinig plek. Willen we de ambitie van het regiobestuur waarmaken, te komen in de top 3 van Nederland, dan moet er echt gas worden gegeven. Nu kunnen gezichtsbepalende bedrijven als onlangs nog Plus niet landen in het rivierengebied en gaan naar elders.”
De meeste stemmen scoorde de hotspot in Midden-Brabant in de categorieën: medewerking gemeente, motivatie van personeel en beschikbaarheid infrastructuur. Daarnaast eindigde Tilburg-Waalwijk samen met de logistieke hotspot Utrecht (Lage Weide)-Nieuwegein-Vianen ook als eerste in de subcategorie beste nationale e-fulfilment hotspot. De nationale Logistieke Hotspot van het Jaar ranking is tot stand gekomen door middel van een online enquête onder 33 logistieke experts. In de top-10 worden Tilburg-Waalwijk (1), West-Brabant (2) en (3) Almere-Lelystad-Zeewolde gevolgd door de logistieke hotspots (4) Venlo-Venray, (5) A12 Corridor (Lansingerland-Zoetermeer-Zuidplas-Waddinxveen), (6) Twente (Almelo-Hengelo-Enschede), (7) Rivierenland (Tiel-Geldermalsen-Zaltbommel), (8) Oss-Veghel-’s-Hertogenbosch, (9) Zuid-Limburg (Maastricht-Heerlen-Sittard-Geleen), (10) Keyport Midden Limburg (Roermond-Weert).