Logistics Valley Rivierenland: opgericht, actief en nu dóór

Logistics Valley Rivierenland: opgericht, actief en nu dóór
Een nieuwe naam en een nieuw logo in het jaar van oprichting 2019 van Logistics Valley Rivierenland (LV-R). “Maar we geven ook aan dat we nadrukkelijk samenwerken met onze Gelderse collega-hotspots in Nijmegen en Liemers-Achterhoek, want samen zijn we Logistics Valley”, stelde Frank Engelbart van LV-R.

Inmiddels zijn er 33 partners in het project, waaronder veel ondernemers, acht gemeenten en andere stakeholders in transporten logistiek. “Achter de schermen kostte dat tijd en inspanning, maar we hebben vooral gezorgd dat er voor onze ondernemers concrete projecten worden uitgevoerd, waarmee we laten merken dat samenwerken zin heeft.” De Dag van de Logistiek in oktober was er zo een, ruim 600 scholieren en zo’n 30 zij-instromers via UWV en Werkzaak bezochten hem bij Tilburg Bastianen DAF op Medel. “En ook in 2020 is hij er weer, 29 oktober op Pavijen in Culemborg.”
 
Nog zo’n project is de opleiding Logistiek Middenkader in het Huis van de Logistiek, aangejaagd door Angelique Loos en Stephan Vonk en uitgevoerd in samenwerking met ROC-Rivor. Een tweede pilot, zo vertelde Frank Engelbart tijdens het Logistiek Café van 13 januari, is het HR-café waarbij hr-functionarissen van logistieke bedrijven bijeen komen in het Huis van de Logistiek, elkaar leren kennen en geïnspireerd worden. 2020 is ook het jaar waarin we gaan werken aan innovatie en verduurzaming. Maar ook aan zichtbaarheid: we hebben inmiddels een nieuwe folder en een partnerbord in onze entree. En we gaan met Provincie Gelderland en onze collega-hotspots ervoor zorgen dat we nog zeker vier jaar door kunnen met het faciliteren van logistiek in de Gelderse Corridor. Dat moet zijn beslag krijgen in dit voorjaar, dan is er naar verwachting geld voor de faciliterende organisatie en concrete projecten, waar de ondernemers om vragen. Want samen geven we vorm en inhoud aan onze missie: samen sterk voor logistiek in Rivierenland. We wensen u een goed 2020.”
Logistics Valley Rivierenland: opgericht, actief en nu dóór