Logistics Valley Helpt: netwerk groeit

Logistics Valley Helpt: netwerk groeit
Logistics Valley Helpt, de website en het team, verlenen concrete hulp bij vragen van ondernemers in deze periode van corona. Maar daarnaast worden ook banden gesmeed en wordt het onderling netwerk in transport en logistiek verbeterd.
 
Elise Gerritsen, projectleider van Logistics Valley Rivierenland, maakt na een paar weken de balans op: “Er kwamen vragen van ondernemers binnen rond aanbod van en vraag naar werk. Wat we daaruit halen is dat bedrijven heel graag hun collega’s willen helpen maar dat het matchen van vraag en aanbod nog een uitdaging is. Enerzijds willen bedrijven met minder werk hun mensen vooralsnog graag op tijdelijke basis uitlenen. Ze willen hun mensen graag zelf behouden voor de toekomst.  De organisaties met vacatures zoeken mensen die zich voor langere termijn willen en kunnen verbinden. Voorlopig vertrouwen ze dan op het aanbod vanuit de arbeidsmarkt  We hebben enkele bedrijven kunnen verbinden met elkaar, maar er zijn nog geen directe matches gemeld.”
“We maken bedrijven zichtbaar op onze website logisticsvalleyhelpt.nl, zorgen voor een blog en plaatsen items door naar onze pagina op LinkedIn. Zoals BI tools en een scenarioplanner voor personeel. En dan hebben we nu ook de corona-vragenlijst, heel helder en simpel, alles wat je weten wilt over de corona steunmaatregelingen voor bedrijven in onze sector.”
En we hebben ook twee nieuwe items in de maak: we gaan met korte video’s over de situatie zoals die nu is ontstaan ondernemers aan het woord laten, in samenwerking met ROC Rivor. Collega-projectleider Ben Hendriks uit Nijmegen en ik werken bovendien aan een enquête voor ondernemers, zodat onze kennisbasis wordt vergroot. Die zullen we hen wanneer hij gereed is sturen.”
“We constateren dat er zich nog niet overal drama’s afspelen in de branche, maar dat men wel erg bezorgd is. En dat de bedrijven het waarderen dat het team aan Logistics Valley-projectleiders en logistiek makelaars er is om een luisterend oor te bieden en eventueel advies te geven. Het is een moeilijke tijd, maar we voelen dat het netwerk hechter wordt en Logistics Valley in Nijmegen, Liemers-Achterhoek en Rivierenland zich goed laat zien.”