In de Logistiek Rivierenland te gast bij Werkzaak

In de Logistiek Rivierenland te gast bij Werkzaak
Vijf nieuwe inschrijvingen tegelijk voor het platform In de Logistiek Rivierenland: persoonlijke begeleiding voor werkzoekenden van Werkzaak in Geldermalsen, die al belangstelling hebben voor de logistiek.
Daarvoor ging In de Logistiek Rivierenland naar het bedrijf toe. Naast digitale is immers ook persoonlijke begeleiding een van de mogelijkheden. Het digitale platform met informatie over logistieke beroepen en vele vacatures van de aangesloten partnerbedrijven zorgde bovendien afgelopen maand voor zeker vier plaatsingen in het rivierengebied. Nathalie Albers van Logistics Valley Rivierenland biedt niet alleen digitale begeleiding aan kandidaten: wie persoonlijk contact nodig heeft, wordt daadwerkelijk één op één geholpen.
Nathalie Albers hield bij Werkzaak in Geldermalsen in een van de productieruimten even kantoor, samen met Werkzaak-werkcoach Jeroen Janssen. Negen cliënten kregen uitleg over het platform, wat ze er kunnen vinden en hoe ze kunnen zien welke vacatures er zijn. Vooral de filmpjes over de logistieke beroepen deden het goed. De cliënten zijn alle in een leertraject bij Werkzaak, dat ook een transport- en logistiek-opleiding biedt.
“Da’s handig”, meende een van de werkzoekenden. “Alle logistieke vacatures staan er bijelkaar.” In een persoonlijk gesprek werden vervolgens voorkeuren en vaardigheden besproken en genoteerd, zodat het via de app opmerkzaam maken op vacatures zo gericht mogelijk gebeurt. Bij de inschrijving zelf werden de cliënten geholpen, in het vervolgtraject is de werkcoach hen tot steun. Samen met hem kunnen ze zich vervolgens informeren en mogelijk ook solliciteren bij de inmiddels 60 partners die bij Logistics Valley Rivierenland zijn aangesloten.