In de Logistiek Rivierenland: banen vinden op nieuwe site

In de Logistiek Rivierenland: banen vinden op nieuwe site

Vacatures, nieuwsberichten en mooie evenementen

In logistiek en transport zijn ook in deze tijd mensen nodig, sollicitanten kunnen vaak meteen aan de slag. De nieuwe site indelogistiekrivierenland.nl helpt werkzoekenden vanaf einde zomer verder. De website is een initiatief van Logistics Valley Rivierenland en is momenteel onder constructie.

Werkzoekenden te leren kennen

De site is bedoeld voor werkenden, werkzoekenden, schoolverlaters, studenten én werkgevers. Wie zich aanmeldt krijgt indien gewenst een kennismakingsgesprek, in deze periode digitaal, en wordt daadwerkelijk geholpen. Maar natuurlijk kun je ook helemaal online zelf aan de slag. Of het nu gaat om tips, aanmoediging, een afspraak maken, een sollicitatiebrief schrijven of het opstellen van een CV. De ingebouwde chatfunctie belooft snel antwoord, en regelmatig contact.
Logistics Valley vindt het belangrijk om de werkzoekenden te leren kennen zodat we ze echt verder kunnen helpen. Iedere aangemelde persoon krijgt, als hij of zij dat graag wil, een contactpersoon aangewezen die vragen kan beantwoorden en kan doorverwijzen naar de juiste mensen. Maar we kunnen de werkzoekende ook heel goed online leren kennen door chatten en email contact.

Op de site staan tips over het vinden van een passende baan, nieuwsberichten over de sector, mooie evenementen en natuurlijk relevante vacatures. Er is ook een Top 10 van beroepen te vinden, tegelijk met korte portretten van alle andere beroepen in de sector, van loodsmedewerker tot chauffeur, van magazijnmedewerker tot logistiek manager. Bovendien wordt informatie gedeeld over opleidingen in vol- en deeltijd, en is er hulp bij het vinden van stages.
Bovendien kunnen rivierenlandse bedrijven in logistiek en transport zich op de site presenteren, het zijn de partners van Logistics Valley Rivierenland. Daarmee hebben zij niet alleen een extra online mogelijkheid om talent te werven voor hun organisatie maar krijgen ze ook beter inzicht in het gedrag en de wensen van werkzoekenden.

Het wordt de online ontmoetingsplek met persoonlijke begeleiding voor iedereen die op zoek is naar een mooie baan, stage of opleiding in de logistiek. De site wordt operationeel gemaakt en gehouden in samenwerking met Werkzaak Rivierenland en ROC Rivor.