GD-ITS Group Zaltbommel, internationaal familiebedrijf

GD-ITS Group Zaltbommel, internationaal familiebedrijf
GD-ITS Group, lokaal beter bekend als G. van Doesburg Transport in Zaltbommel, doet veel. En steeds meer. ”In de kern zijn we nog steeds een familiebedrijf: we doen dingen in één keer goed, en onderhouden goede relaties. Met klanten, partners en onze eigen mensen”, zegt John Stap, sinds maart dit jaar directeur operaties.

John Stap heeft een lange carrière in de logistiek bij onder meer Van den Bosch uit Erp, FrieslandCampina en Van den Haak Transmission. “Lokaal hield ik zulke contacten aan, bij Van Doesburg kende ik René de Kock, die hier commercieel directeur is. Voor mij is deze functie interessant omdat ik hier verantwoordelijk ben voor forwarding, warehousing en transport. En dat in een bedrijf dat in de kern een familiebedrijf is gebleven, waar iedereen met gedrevenheid en passie aan het werk is. De lijnen zijn kort, de deur naar mijn kantoor staat altijd open. Voor iedereen.”
GD-ITS Group, met de verschillende entiteiten Forwarding, Warehousing, Transport en Materieel, heeft inmiddels Corné van Doesburg als CEO die op enig moment het stokje over zal nemen van Gijs van Doesburg. We hebben op acht locaties bij elkaar 100.000 vierkante meter opslag en naast Zaltbommel ook kantoren in Alblasserdam en op Schiphol. We bieden het hele pakket aan. We halen voor de klant goederen op, slaan ze op en bezorgen ze wereldwijd. We verzorgen luchtvracht, binnenvaart, treintransport en natuurlijk wegtransport. Daarnaast blijven we specialist op transport van en naar Italië”.

Het bedrijf zet in op vergaande vervlechting van de operatie met IT. “De groei die we doormaken kunnen we aan door verder te automatiseren. Het is onze taak te zorgen dat de mensen de goede middelen krijgen om het werk te doen. Managementsystemen voor forwarding, transport of opslag maken daar maar een deel van uit. We kunnen de groei alleen op deze manier bewerkstelligen.” GD-ITS zit volgens Stap op een prima plek. “Op een kruising van wegen, nabij containerterminals, met een directe lijn naar het achterland van Europa. Als lokaal bedrijf bieden we veel werkgelegenheid. En regionaal bewegen we ons ook binnen gezelschap als Logistics Valley Rivierenland. Dat is de plek waar je elkaar eens even los van de dagelijkse hectiek kunt spreken, waar je elkaar kunt spreken, of wat kunt sparren, samen ideeën kunt ontwikkelen of iets uitproberen. Elektrisch transport bijvoorbeeld. Of gebruik van waterstof als energiebron. Overigens hebben wij al een plan klaar liggen voor bezorgen in de binnensteden wanneer daar de milieuzones dichtgaan.”