Floris Proost bestuurslid Logistics Valley Rivierenland

Floris Proost bestuurslid Logistics Valley Rivierenland
Floris Proost (38) is toegetreden tot het bestuur van Logistics Valley Rivierenland. Hij is branch manager van het DC van Mainfreight in Zaltbommel. In die functie leidt hij de operatie van het bedrijf.

Proost is afkomstig uit de regio Rotterdam, de stad waar hij bedrijfskunde studeerde aan de Erasmus Universiteit. Hij werkte voor Bosman, later overgenomen door Mainfreight, drie jaar in Roemenië en vervulde in verschillende vestigingen in binnen- en buitenland commerciële en operationele functies. In 2018 raakte hij zo betrokken bij de bouwplannen voor een vestiging van Mainfreight in Zaltbommel, die hij na het gereedkomen in 2018 ging leiden.
Het distributiecentrum in Zaltbommel  is 52.000 vierkante meter groot en bedient enkele tientallen klanten. Mainfreight heeft daar zo’n 300 medewerkers, door het van oorsprong Nieuw-Zeelandse bedrijf ‘team members’ genoemd.

Proost: “Mainfreight heeft een heel eigen structuur en werkwijze. Bovendien werken we niet met uitzendkrachten, maar heeft iedereen bij ons een vast contract. Met die manier van werken maken wij het verschil. Mainfreight is een heel decentrale organisatie, waarbij de afzonderlijke bedrijven op verschillende punten door een centraal organisatiedeel worden ondersteund.”