Energie besparen in het DC: mooi resultaat A.S. Watson Challenge

Energie besparen in het DC: mooi resultaat A.S. Watson Challenge
Energie halen uit het water dat in de sprinklertank van een distributiecentrum zit en zo gas besparen won onlangs de A.S. Watson Energy Challenge. Maar daar moet het niet bij blijven, vinden Provincie en A.S. Watson. Immers, er waren méér goede ideeën.
Die wil A.S. Watson met de logistieke sector delen. Logistieke bedrijven die dergelijke ideeën eens nader willenbekijken of zelfs uitwerken, kunnen zich vanaf deze maand melden bij Logistcs Valley, info@logisticsvalley.nl
Provincie Gelderland steunt het project. Sprinkler Energy uit Assendelft bij Zaandam won in september met de energypitch over sprinkler-energie de A.S.Watson Logistics Energy Challenge, en ziet zijn idee zeer waarschijnlijk realiteit worden. Er kwamen zeven goede pitches uit de bus, die hieronder worden weergegeven, als start van mogelijke uitwerking.
Bedrijven kunnen, na downloaden van de pitches, aangeven welke ze interessant vinden. Uit die meldingen worden er enkele geselecteerd, en in een webinar door de inzenders van deze besparingsplannen toegelicht. De kijkers naar het webinar zijn naar verwachting: honderden geïnteresseerde betrokkenen bij logistiek en transport en de leden van Logistics Valley, zo’n vijfhonderd bedrijven. Daarna kan een logistieker vervolgens besluiten om tot uitwerking over te gaan. De provincie kan met middelen terzijde staan in streven naar beperking van energieverbruik en CO2-uitstoot.
A.S. Watson is het moederbedrijf van Kruidvat, met 1900 winkels in Europa en een DC in Heteren. Er deden nog zes bedrijven mee met de pitch.
Bijgaand een document met de nog uit te werken business cases en pitches waar logistieke bedrijven uit kunnen kiezen: hier