Doen en beleven tijdens de Dag v.d. Logistiek Liemers Achterhoek

Doen en beleven tijdens de Dag v.d. Logistiek Liemers Achterhoek
Het doel van de Dag van de Logistiek is jongeren en zij-instromers te interesseren voor een baan in de logistieke sector. De organisatie was in handen van Logistics Valley Liemers Achterhoek, het Graafschap College, STL, Seesing Personeel en een groot aantal logistieke bedrijven uit de regio.Deelnemende bedrijven trokken alles uit de kast om zichzelf en de sector zo goed mogelijk te promoten. Bij hen konden leerlingen van het vmbo en praktijkscholen, maar ook mensen zonder werk of die van richting willen veranderen, ervaren wat werken in de logistiek echt betekent. Van afzetbakken laden, routes plannen, orders picken en verpakken, een vaarplan voor containers maken, meedoen aan een speurtocht, in een parcours strijden tegen elkaar, pallets stapelen, voorraad tellen en vrachtwagens wassen: Er was voor een ieder wat wils.

Uiteindelijk werden bij gastbedrijf Kramp maar liefst 887 bezoekers geteld! Zij werden met bussen vervoerd door de regio om bij de deelnemende bedrijven een indruk te krijgen van de sector. Een logistieke operatie op zich.

Ook in 2020 keert de Dag van de Logistiek terug in de Liemers. Bedrijven die aan willen haken bij de organisatie, en/of het stokje van Kramp Varsseveld willen overnemen, zijn van harte welkom!

Van de dag is een sfeerimpressie gemaakt, en ook regio8.nl besteedde aandacht aan de dag van de Logistiek. (bron: regio8.nl)


 
Doen en beleven tijdens de Dag v.d. Logistiek Liemers Achterhoek