Huisman Group is bijna 1,5 jaar DFDS Wijchen

Huisman Group is bijna 1,5 jaar DFDS Wijchen
Directeur John Scholten gaf bij het moment dat ze onderdeel werden van DFDS aan dat dit een positieve uitwerking zou hebben op de groei van het bedrijf, de mensen en de mogelijkheden voor de klanten.
"Het is goed om te zien dat het in de realiteit zo gelopen is en nu ook zichtbaar met de verdubbeling van de faciliteiten in Wijchen. Hiermee kunnen het team en onze klanten weer vooruit de toekomst in."

De Covid-ontwikkelingen vorig jaar in april 2020 gaf DFDS Wijchen, de ruimte om een half jaar eerder dan gepland al het groupage verkeer van DFDS Vlaardingen over te hevelen en de organisatie naar Wijchen te trekken. Waar veel bedrijven in het Internationaal transport fors terugvielen in volume, was DFDS Wijchen juist druk.De tweede helft van vorig jaar 2020 toen het definitieve Brexit-moment er aan kwam, afgelopen 1 januari, werd het voor de organisatie drukker dan ooit te voren. Na een aantal jaren richting de opbouw van de Brexit al erg druk te zijn geweest, werd het erg pittig voor de mensen. Zeker met alle Covid maatregelen die getroffen moesten worden. De collega’s hebben zich er fantastisch doorheen geslagen.
Het feit dat we nu een onderdeel zijn van DFDS geeft ons als UK specialist in transport extra voordelen, eigen douane afdelingen en ferry schepen wat ons en onze klanten de benodigde capaciteit garandeert. DFDS Wijchen wordt het centrum voor de part-load organisatie van DFDS in Europa. Om hierop voorbereid te zijn, verdubbelen we onze faciliteiten. 1 november 2021 zal er een extra 12.500 m2 warehouse gerealiseerd zijn naast ons huidige pand, inclusief 700 m2 kantoorruimte. Dit om de groei te kunnen verwerken.

De warehousing en logistieke dienstverlening in Wijchen zijn de laatste jaren fors toegenomen en we werken daar nu met een team van ca. 60 collega’s die voor verschillende klanten de “Europese distributie center” functie verzorgen. We merken nu dat er ook meer vraag is vanuit de UK van bedrijven die een DC op het continent zoeken. Het Team in Corby is inmiddels gegroeid tot 30 collega’s, waar we voor voornamelijk Nederlandse klanten de DC functie verzorgen en de distributie.

We gaan nu aan de slag om het voor ons zo strategische Corby eveneens fors uit te breiden.
John Scholten gaf bij het moment dat ze onderdeel werden van DFDS aan dat dit positief zal uitwerken in de groei van het bedrijf, de mensen en de mogelijkheden voor de klanten.
Het is goed om te zien dat het in de realiteit zo gelopen is en nu ook zichtbaar met de verdubbeling van de faciliteiten in Wijchen. Hiermee kan het team en onze klanten weer vooruit de toekomst in.

John Scholten.
www.dfdswijchen.com
Huisman Group is bijna 1,5 jaar DFDS Wijchen