Containerterminal CTU Tiel gastheer kennismaking

Containerterminal  CTU Tiel gastheer kennismaking
Containerterminal CTU in Tiel was onlangs gastheer voor de instapdag off-road transport. Ondernemers en overheden die deelnamen, werd getoond hoe containervervoer over water voorspelbaar, zeker en veilig is.

De instapdag is onderdeel van een campagne van Topsector Logistiek die de toenemende congestie op snelwegen en in havens bij vervoer per truck moet verhelpen. De bijeenkomst op de Tielse containerterminal is daar onderdeel van en werd mede ondersteund door Logistics Valley Rivierenland. 
Topsector Logistiek meldt dat meer en meer verladers en vervoerders de stap naar vervoer per binnenschip maken. Via 45 joint corridors worden wekelijks 500 aankomsten en vertrekken gerealiseerd via water en spoor. Hierdoor wordt 900.000 ton CO2 bespaard en 400.000.000 kilometers van de weg gehaald. Vervoer per schip blijkt dus duurzaam.

Bij CTU waren ondernemers en overheden te gast, alsmede vertegenwoordigers van HAN, Regio Rivierenland, Logistics Valley Nijmegen, Werkzaak en Parkmanagement Medel.
De rondleiding over het complex werd als gevolg van een zware najaarsstorm ingekort: veiligheid telt zwaarder. In een speciaal opgezette tent werd vervolgens middels video meer verteld over vervoer van containers, het bezorgen op afroep en de zogeheten joint corridors waar CTU partner in is. Dat zijn dagelijks vaste afvaarten of routes vanuit het achterland richting de havens van Rotterdam en Antwerpen. En omgekeerd.