Column Gert-Jan WIllems, maart 2022

Column Gert-Jan WIllems, maart 2022
Wat wij in Europa voor onmogelijk hielden is toch aan het plaatsvinden. Een oorlog in ons mooie grotendeels democratisch en humanistisch Europa, maar 2.000 km verderop. Dat is 200 km verder dan Malaga.  Bizar. Wat nog bizarder is dat met een lawine van desinformatie Poetin van ons Europa de agressor maakt. Wij hebben dit uitgelokt. Wij zijn de veroorzaker dat hij steden bombardeert en burgers doodt.

Desinformatie, macht en geld is een gevaarlijke combinatie, blijkt. Maar ook bij ons blijkt steeds maar weer dat niet de juiste data of informatie wordt gedeeld. Of dat de data en informatie onjuist wordt vertaald. 

Het stikstof fenomeen en daaraan gekoppelde gevolgen, maken dat wij al jaren achter de feiten aan lopen qua economische ontwikkeling, huizenbouw en infrastructuur.

Wij als uitvoerders en gebruikers in de logistiek proberen al jaren meer informatie te verkrijgen over wat wij nu echt kunnen verwachten, en waar wij op kunnen sturen. En let wel, onze investeringen zijn niet voor de korte termijn. Dus wij moeten anticiperen op data en informatie van bijvoorbeeld de overheid. Een zeer lastig fenomeen. Besluiten nemen en keuzes maken of data waar geen rechten aan ontleend kunnen worden. Investeren in de toekomst op basis van onvolledige informatie van bijvoorbeeld de truckfabrikanten.

En zie wat desinformatie doet bij een mens. Half Rusland staat achter hun dictator op basis van desinformatie. En natuurlijk ook omdat ze bang zijn. En wie zou dat niet zijn met zo een ongeleid projectiel aan de macht.

Laten we hopen op een goed afloop.