Business en datagebruik: gratis scan

Business en datagebruik: gratis scan
Het KennisDC Logistiek Gelderland biedt logistieke bedrijven een gratis scan aan naar ‘data driven decision making’. Met deze scan wil dit aan de HAN verbonden regionale KennisDC wat betreft datagebruik in kaart brengen wat de stand van zaken is binnen het logistieke mkb en tegelijkertijd het bedrijfsleven ook aanbevelingen doen.
De scan bestaat uit een (online) vragenlijst, maar hij kan ook telefonisch worden doorlopen met de onderzoekers.
Senior-onderzoeker Robert Goedegebuure: “In elke sector van de economie is aangetoond dat slim gebruik van data tot betere resultaten leidt. En de logistieke sector is als geen andere gebouwd op data.”
“Onze scan laat zien hoe jouw organisatie ervoor staat als het gaat om slim gebruik van data bij het nemen van beslissingen ten opzichte van andere bedrijven in de sector. Meten is één ding, maar het gaat om de volgende stappen. Het doel van de scan is om samen te leren, en de sector naar een hoger plan te tillen.”
Deze maturity scan is onderdeel van het Data Science Lab van de HAN University of Applied Sciences. Binnen dit Lab zijn de lectoraten Logistiek & Alianties, Smart Region en  International Business actief. Verder werkt het Data Science Lab samen met het Lectoraat Data & Knowledge Engineering en bedrijven op het gebeid van data science consultancy. Het Data Science lab voert onderzoek en projecten uit door docenten, studenten en experts uit het werkveld in te zetten op verschillende thema’s binnen data science.
Nadere informatie: robert.goedegebuure@han.nl  of jan.jansen@han.nl