Arbeidsmarktsituatie vraagt om oplossingen

Arbeidsmarktsituatie vraagt om oplossingen
Logistieke ondernemers moeten durven concurreren én samenwerken. “En tijd vrijmaken om na te denken over en samen te werken aan het personeelsvraagstuk op de lange termijn”, zei Elise Gerritsen, projectleider Logistics Valley Rivierenland tijdens de Summit Logistieke Dienstverlening donderdag 10 juni.
Ze was door logistiek.nl uitgenodigd om in een webinar haar licht te laten schijnen over de situatie op de arbeidsmarkt voor de logistieke sector. Uit een onderzoek van logistiek.nl bleek dat een derde van de logistieke bedrijven worstelt met personeel werven en behouden. Gerritsen was ook lid van het panel dat de 100 beste logistieke bedrijven van Nederland uitkoos, die donderdag werden bekendgemaakt.
Van de 100 beste Nederlandse logistieke bedrijven, de verkiezing is een initiatief van logistiek.nl, komen er vijf uit de logistieke hotspot Rivierenland: Simon Loos, Vonk&Co, Mainfreight, H&S Group en CB.
Gerritsen is daarnaast voorzitter van het platform diversityworks.en, dat inclusiviteit in de logistiek nastreeft en heeft een carrière in de logistiek . “Het gaat niet alleen om het beeld naarbuiten van de logistiek, je moet natuurlijk uitstralen daat het een prima werkomgeving is. En dat richting scholieren, zijinstromers, eigenlijk iedereen. We moeten structurele oplossingen bedenken om de juiste mensen te vinden. Dat vraagt ook dat we leren, mensen te behouden voor bedrijven, ze willen worden gezien, gehoord en vertrouwd. Bedrijven doen het soms al beter, ik zie ook de bereidheid groeien, maar we moeten wel nú beginnen. Meer inclusief werken gaat over vertrouwen in de kern. Neem nu het thuiswerken in de afgelopen periode. Ondernemers hebben daar mee leren omgaan, hebben een slag gemaakt in vertrouwen schenken.”
De logistiek steunt vaak op flexwerkers. “We hebben dat nodig om pieken en dalen op te vangen. Maar je moet wel netjes met mensen omgaan, ze stabiliteit in baan en inkomen bieden. Een oplossing kan zijn met ondernemingen samen poolbedrijven te bouwen waarmee de pieken en dalen kunnen worden opgevangen. Maar je loopt al gauw tegen de grenzen van de cao aan, dus ook daar moet iets veranderen. Bij Van den Heuvel, het Udense logistieke bedrijf, kennen ze nu een stappenplan dat flexwerkers naar een vaste baan helpt. Dat is een mooie ontwikkeling. Waar het omgaat is als bedrijven op gebied van de arbeidsmarkt de handen ineen te slaan, bijvoorbeeld in netwerken als dat van Logistics Valley in Gelderland.”